Ak ste vegetariáni a občas vám dochádzajú nápady, čo si okrem grilovaných hermelínov alebo zeleniny pripraviť na letných grilovačkách, máme pre vás riešenie. Recept na tieto plnené portobello, veľké šampiňóny, ktorým kombinácia syra a čerstvých alebo sušených byliniek dodáva ich lahodnú chuť. Aby sme ich trochu ozvláštnili, ako náplň sme tentoraz zvolili aromatický kozí syr. Aký zvolíte vy, je už ale len na vašich chutiach. Tak poďme na to! :)
1 porcia obsahuje
- 194 kcal
- 7 g sacharidov
- 12,3 g tukov
- 12,3 g bielkovín
Na 4 porcie
- 4 portobella
- 150 g kozieho syra
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- 4 cherry paradajky
- 1 čajová lyžička čerstvých byliniek
Postup
-
Predhrejte gril na strednú teplotu.
-
Odstráňte stonku z húb a vyškrabnite škrabkou alebo lyžicou jej vnútro.
-
V plytkej miske zmiešajte olivový olej, prelisovaný cesnak, nasekané bylinky, soľ a korenie.
-
Každú hubu potrite zmesou olivového oleja a byliniek z oboch strán.
-
Na každú hubu položte rovnomerne rozdelený kozí syr a plátky paradajky.
-
Huby položte na gril a grilujte pri zatvorenom veku 10‑15 minút alebo kým syr nezačne bublať a huby nie sú mäkké.
-
A potom už môžete podávať. Tak dobrú chuť!