Plnené papriky? To je sen! O to väčší, keď sú plné roztečeného syra a bielkovín nabitého tvarohu, takže ideálne pre vegetariánov i mäsožravcov, čo si od mäsa chcú oddýchnuť. Navyše je to extra jednoduchý recept hotový do hodiny aj s prípravou a sme si istí, že túto zvodnú kombináciu papriky a obľúbeného syra si obľúbi každý! Asi čakáte, kedy povieme: prebuďte sa – nič také sa ale nekoná, toto totiž v skutočnosti žiadny sen nie je! Tak sa poďte pozrieť, ako na to. :)
1 porcia obsahuje
- 260 kcal
- 12,5 g sacharidov
- 14 g tukov
- 20,1 g bielkovín
Na 4 porcie
- 4 papriky
- 250 g odtučneného tvarohu
- 150 g syru gouda
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1 vajce
Postup
-
Papriky umyte, odstráňte vrcholky a vyberte semená a žilnatiny. Vrchné časti nezahoďte, použijeme ich neskôr ako „viečka“.
-
Predhrejte rúru na 180 °C.
-
Na olivovom oleji osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nie sú mäkké a zlaté.
-
Do misky pridajte tvaroh, nastrúhaný tvrdý syr (my sme si zvolili goudu), osmaženú cibuľu s cesnakom, vajíčko, soľ, korenie a červenú papriku. Dobre premiešajte.
-
Naplňte papriky zmesou syra a prikryte vrchnými časťami paprík.
-
Položte ich do pekáča a pečte v predhriatej rúre 30‑40 minút, kým nie sú papriky mäkké a syr je zlatohnedý a bublajúci.
-
Podávať môžete s tým, čo máte radi – so zemiakmi, pečenou brokolicou alebo krajcom chleba. Tak dobrú chuť!