Šampiňóny plnené mozzarelou a paradajkami? To znie skvele. Poďte si s nami pripraviť ľahké jedlo, ktorú si zamilujete nielen počas letných grilovačiek!
1 porcia obsahuje
- 191 kcal
- 5 g sacharidov
- 13,4 g tukov
- 12,4 g bielkovín
Na 4 porcie
- 4 šampiňóny
- 2 vajcia
- 1 hrnček baby špenátu
- 2 paradajky
- 1 mozzarella
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Rúru si predhrejte na rúru 180 °C. Odstráňte stonky z veľkých šampiňónov portobello a vyčistite ich handričkou alebo kefkou.
-
Nakrájajte paradajky a špenát na malé kúsky.
-
Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte na drobné kúsky nakrájaný cesnak. Orestujte ho dozlatista.
-
Do panvice pridajte baby špenát a restujte ho asi 2 minúty, kým nezmäkne.
-
Pridajte paradajky a restujte približne ďalších 5 minút, kým nie sú mäkké.
-
Zmesou naplňte šampiňóny, poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie, osoľte a okoreňte podľa chuti. Zastrúhajte mozzarellou a pečte asi 20 minút.
-
Keď sú huby mäkké a syr tekutý, vyberte ich a podávajte ešte teplé. Tak dobrú chuť!