Tento recept sa vám dnes bude určite hodiť. Čo tak zjesť vykoledované vajíčka trochu inak? A čo jesť ich len tak samostatne? Vlastne LEN TAK nie! Samostatne, no s chutnou náplňou zo žĺtkov, avokáda a nášho výberového korenia. Aj také jednoduché jedlo ako je varené vajce sa dá vyšperkovať do dokonalosti. Neveríte? Posúďte sami. :)
1 porcia obsahuje
- 115 kcal
- 1,7 g sacharidov
- 43 g tukov
- 7,2 g bielkovín
Na 1 porciu
- 5 vajíčok uvarených natvrdo
- 1/2 avokáda
- 1/2 šťava z citróna
- zelené korenie
- 1/2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- štipka sladkej papriky
- himalájska soľ
- petržlen
Postup
-
Uvarené vajcia zbavíme škrupinky a rozkrojíme napoly. -
Opatrne vyberieme žĺtky a vložíme ich do mixéra.
-
Ďalej pridáme polovicu ošúpaného avokáda a šťavu z citróna. Dochutíme sušeným cesnakom, sladkou paprikou, namletým zeleným korením a osolíme.
-
Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a trochu vody pre jemnejšiu konzistenciu. Všetko zmixujeme dohladka.
-
Pripravíme si desiatové vrecko, ktoré naplníme avokádovou náplňou.
-
Odstrihneme špičku a postupne naplníme jednotlivé polovice bielkov.
-
Vajcia dozdobíme červenou paprikou a lístkami petržlenu.
-
A jedlo, ktoré je skvelou proteínovou desiatou, ale aj vhodnou večerou, pokiaľ k nemu zahryznete do plátku kvalitného celozrnného pečiva, je na svete.
Dobrú chuť.