Na raňajky proteínový dezert ako z fancy kaviarne? No jasné! Čo tak skúsiť pečenú ovsenú kašu, ktorá je dokonale vláčna, šťavnatá, plná chrumkavých pistácií, lahodného pistáciového krému, čokolády, kávy… Úprimne? Básniť by sme o tejto dobrote mohli fakt dlho, takže ti radšej rovno ukážeme, ako na to. 👇🏻
1 porcia obsahuje
- 277 kcal
- 31 g sacharidov
- 8 g tukov
- 19 g bielkovín
Na 9 porcií
- 290 g banánu
- 250 ml mlieka
- 150 g bieleho jogurtu
- 80 g bezlepkovej ovsenej múky
- 55 g kakaa
- 60 g čokoládového proteín blend
- 20 g pistácií
- 25 g čokopecičiek – horká čokoláda
- 180 g ovsených vločiek
- ghee v spreji
- 2 čajové lyžičky Vilgain instantnej kávy
- 100 ml mlieka
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 30 g vanilkového proteínu
- 20 g pistáciového krému
- 1/2 čajové lyžičky matche
Postup
-
Na cesto si rozpučíme banány, zmiešame s mliekom a jogurtom, následne pridáme sýpke suroviny na základ a premiešame. -
Ďalej pridáme posekané pistácie a čokopecičky, ktoré zamiešame do cesta.
-
Vyrovnáme do formy (cca 20 x 20 cm), ktorú si vymažeme trochou ghee a vysypeme ovsenou múkou.
-
Pečieme na 180 °C 25‑30 minút. Medzitým si pripravíme krém z tvarohu, pistáciového krému, matcha prášku, proteínu a dobre ho premiešame. Zatiaľ odložíme do chladničky.
-
Kávu si zmiešame s teplým mliekom a hneď po upečení polejeme ešte teplý koláč. (Môžeme urobiť aj dierky druhou stranou lyžičky, aby sa káva dobre vsiakla.)
-
Potom navrch natrieme rovnomerne krém, posypeme kakaom a posekanými pistáciami a možeme podávať!
-
Tak dobrú chuť!