Máš chuť na sladkú bodku, ale nestíhaš? Tieto talianske trubičky cannoli sú parádne. Ukážeme ti, ako si ich pripraviť jednoducho a hlavne rýchlo. Na základ sme totiž použili naše Mini Pizza Base a to by si neveril/a, aká bomba to je… tak sa o tom presvedč sama/sám a vyskúšaj túto dobrotu!
1 porcia obsahuje
- 167 kcal
- 19 g sacharidov
- 8 g tukov
- 5 g bielkovín
Na 4 porcie
- 4 mini základy na pizzu
- 80 g ricotty
- 30 g horkej čokolády
- 1/2 čajové lyžičky mletej vanilky
- 20 g čakankového sirupu
- 10 g pistácií
Postup
-
Z Mini Pizza Base vytvoríme trubičky. Na konce dáme kvapku čakankového sirupu, aby sa kraje pekne prilepili pri zrolovaní a prepichneme ich špáradlom. Trubičky dáme do rúry zapiecť do chrumkava na 180 °C asi 5‑10 minút. -
Upečené trubičky necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém. V miske zmiešame ricottu, vanilku a čakankový sirup.
-
Konce trubičiek namočíme do rozpustenej horkej čokolády a necháme stuhnúť.
-
Krém preložíme do zdobiaceho vrecúška a trubičky naplníme. Konce posypeme nasekanými pistáciami a môžeme podávať.
-
Tak dobrú chuť!