Krémeš, stará dobrá klasika plná lahodného krému a chrumkavého cesta… čo tak ho tentokrát pripraviť v zdravšej verzii s poriadnou dávkou bielkovín a bez pridaného cukru?
1 porcia obsahuje
- 237 kcal
- 22 g sacharidov
- 11 g tukov
- 10 g bielkovín
Na 10 porcií
- 275 g listkového cesta
- 750 ml mlieka
- 250 g polotučného tvarohu
- 40 g pistáciového proteínu
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 40 g pistáciového krému
- 20 g pistácií
- 40 g práškového erytritolu
Postup
-
Vyvaľkané lístkovo cesto položíme na papier na pečenie a rozkrojíme na 2 rovnaké polovice. Cesto popicháme vidličkou na niekoľkých miestach a dáme piecť na 6‑8 minút na 200 °C dozlatista. -
Do hrnca nalejeme ½ z celkového množstva mlieka a rozmiešame v ňom zmiešaný puding s práškovým erytritolom, dolejeme zvyšok mlieka a uvaríme hustý puding.
-
Uvarený puding za občasného miešania necháme vychladnúť.
-
V miske si vyšľaháme puding s tvarohom izbovej teploty, pistáciovým maslom a proteínovým práškom.
-
Krém nanesieme na ½ upečeného lístkového cesta. Posypeme nasekanými pistáciami a prekryjeme druhou časťou upečeného lístkového cesta.
-
Krémeš necháme v chladničke minimálne 3 hodiny odležať. Servírujeme posypaný práškovým erithrytolom. Dobrú chuť!