Nechutí vám neustále raňajkovať ovsenú kašu? Vyskúšajte túto šťavnatú pečenú s jablkom a škoricou. Ovsené vločky sú jednou zo superpotravín. Spracovávajú sa tak, že zrná ovsa sa opláchnu, aby sa zbavili nečistôt. Šetrne sa vysušia a oddelia sa od vonkajších šupiek a následne sa lisujú.
1 porcia obsahuje
- 218 kcal
- 25 g sacharidov
- 10 g tukov
- 5,3 g bielkovín
Na 6 porcií
Na základ:
- 100 g Vilgain ovsených vločiek
- 150 ml ovseného nápoja
- 50 ml vody
- 2 lyžice kvetového medu
- 1 čajová lyžička škorice
- 40 g vanilkového proteínu
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- 1 jablko
Navrch:
- 35 g mandlí
- 3 lyžice Vilgain cheat spread - choco bar
Postup
-
Pripravíme si všetky potrebné suroviny. -
Do menšej zapekacej formy nasypeme vločky, proteín, pridáme vanilku a škoricu.
-
Pridáme med, mlieko, vodu a premiešame. Na vrch naukladáme na plátky nakrájané jablko a posypeme plátkami mandlí.
-
Pečieme na 180 °C asi 40‑45 minút. Polejeme orieškovým krémom a podávame.