Zima a sneh. Vianoce a darčeky. Cukrovinky a cukor. Môže sa zdať, že jedno bez druhého nemôže plnohodnotne fungovať. Ale viete čo? To teda môže! Aspoň v prípade cukroviniek. Sneh aj darčeky by sme si prosili.
Naše (bez)cukrovinky sa ani trochu nedotkli čo i len štipky toho bieleho prášku a napriek tomu zmetú zo stola kadejaký vanilkový rožok. Ktorý recept zo série „Fit cukrovinky“ skúsite?
1 porcia obsahuje
- 112 kcal
- 11,5 g sacharidov
- 6 g tukov
- 2,5 g bielkovín
Na 20 porcií
- 110 g kešu orechov
- 110 g pistácií
- 200 g datlí
- 50 g Vilgain bielej čokolády
- 20 g lyofilizovaných malín
Postup
-
Datle zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť. Potom ich rozmixujeme na pastu. -
Odvážime si 60 g kešu a 60 g pistácií, ktoré spoločne rozmixujeme na jemno. Zvyšok orechov nasekáme na väčšie kúsky.
-
Orechy spojíme s datľovou pastou a vytvoríme cesto, z ktorého tvarujeme tyčinky s rozmermi cca 2 x 5 cm. Dáme do chladničky aspoň na 30 minút.
-
Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a maliny rozdrobíme.
-
Tyčinky namáčame v čokoláde a posypeme malinami. Potom necháme stuhnúť v chladničke.