Domáce orechové tyčinky s bielou čokoládou

Michaela
Michaela Dobiášová
30 min.
12 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Domáce orechové tyčinky s bielou čokoládou

Zima a sneh. Vianoce a darčeky. Cukrovinky a cukor. Môže sa zdať, že jedno bez druhého nemôže plnohodnotne fungovať. Ale viete čo? To teda môže! Aspoň v prípade cukroviniek. Sneh aj darčeky by sme si prosili.

Naše (bez)cukrovinky sa ani trochu nedotkli čo i len štipky toho bieleho prášku a napriek tomu zmetú zo stola kadejaký vanilkový rožok. Ktorý recept zo série „Fit cukrovinky“ skúsite?

1 porcia obsahuje 1 tyčinka

  • 112 kcal
  • 11,5 g sacharidov
  • 6 g tukov
  • 2,5 g bielkovín

Na 20 porcií

Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Domáce orechové tyčinky s bielou čokoládou Datle zalejeme horúcou vodou a necháme zmäknúť. Potom ich rozmixujeme na pastu.

  2. Odvážime si 60 g kešu a 60 g pistácií, ktoré spoločne rozmixujeme na jemno. Zvyšok orechov nasekáme na väčšie kúsky.

  3. Orechy spojíme s datľovou pastou a vytvoríme cesto, z ktorého tvarujeme tyčinky s rozmermi cca 2 x 5 cm. Dáme do chladničky aspoň na 30 minút.

  4. Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a maliny rozdrobíme.

  5. Tyčinky namáčame v čokoláde a posypeme malinami. Potom necháme stuhnúť v chladničke. Domáce orechové tyčinky s bielou čokoládou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
12 Páči sa mi Uložiť recept