Aj keď to vonku nevyzerá tak, že by sa blížili Vianoce, v kuchyni to tak vyzerať môže. Napríklad s týmito „zasneženým“ kakaovými lineckými koláčikmi, ktoré k Vianociam neodmysliteľne patria. Vyskúšajte tento rok menej tradičný, ale rovnako dobrý variant.
1 porcia obsahuje jedna zlepená dvojica
- 41 kcal
- 3,9 g sacharidov
- 2,3 g tukov
- 0,8 g bielkovín
Na 36 porcií
- 80 g masla
- 2 žĺtky
- 25 g trstinového cukru
- 110 g hladkej múky
- 25 g kokosovej múky
- 15 g kakaa
- 1 štipka soli
- 1 štipka kypriaceho prášku
- 80 g marhuľovej Biolády
- 20 g práškového sladidla
Postup
-
Z vyššie uvedených ingrediencií si vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a na noc vložíme do chladničky. Cukor môžeme z časti nahradiť sladidlom.
-
Vychladené cesto si rozdelíme na dve polovice a rozvaľkáme na plát, ktorý bude mať približne 2‑3 mm. Vykrojíme a naukladáme na plech. Pečieme na 170 °C asi 8‑10 minút. Je potrebné to sledovať, dĺžka pečenia závisí od toho, aké hrubé máte cesto a aké veľké máte kúsky.
-
Upečené linecké koláčiky necháme vychladnúť a potom ich zlepíme marhuľovým džemom.
-
Nezabudnite sa s nami podeliť o svoje výtvory! Radi si ich prezrieme pod hashtagom #aktinrecepty. Z tejto dávky sme vytvorili 36 ks dvojíc.