Arašidové maslo, chilli omáčka, rezance a kura? Tak to znie skvele! Teda… nielen, že to skvele znie, hlavne to skvele chutí!
Táto rýchlovka je nabitá bielkovinami a navyše pekne variabilná – pokiaľ neješ kura, hodíš tam iné obľúbené mäso, ak si vegetarián, istí to zase tofu. A presne to máme na tomto recepte, okrem chuti, radi. Tak sa poď pozrieť, ako na to.
1 porcia obsahuje
- 649 kcal
- 66,3 g sacharidov
- 22 g tukov
- 48,4 g bielkovín
Na 1 porciu
- 200 g rezancov udon
- 150 g kuracích pŕs
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 čajová lyžička chilli omáčky z údených paprík
- 1 lyžica arašidového masla
- 1 lyžica Vilgain medu z oblasti lesa
- 1 lyžica lupinovej amino omáčky
- voda
- sezam
- petržlenová vňať
- soľ
- údená mletá paprika
- citrónová šťava
Postup
-
Na troche oleja sprudka orestujeme jeden osolený a okorenený kus kuracích pŕs z oboch strán dozlatista, a potom dáme dopiecť do rozohriatej rúry na 180 °C na asi 5 minút. Vďaka tomu bude mäso krásne šťavnaté. -
Mäso zložíme z panvice, na ktorú dáme lyžičku chilli omáčky, 2 lyžice arašidového masla, 1 lyžicu medu a lupinovej amino omáčky (alebo sójovej omáčky) a podľa potreby trochu vody, aby nám vznikla hustejšia omáčka.
-
Do tej vložíme podľa návodu na obale uvarené rezance a poriadne premiešame.
-
Nakoniec na rezance položíme nakrájané kuracie mäso, posypeme sezamom a nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónom. Tak dobrú chuť!