Jednoduché jedlá plné vyvážených chutí milujeme a kurací pad thai medzi ne patrí. Na prípravu tohto skvelého pokrmu prevoňaného arašidovou omáčkou sme použili aj naše R2E kuracie mäso, ktoré vám ušetrí ešte viac času v kuchyni, takže si nad prípravou obedov alebo večerí nemusíte lámať hlavu a počas pár minút pripraviť perfektné jedlo.
1 porcia obsahuje
- 365 kcal
- 27,6 g sacharidov
- 16,7 g tukov
- 25,6 g bielkovín
Na 4 porcie
- 200 g ryžových rezancov
- 400 g R2E kuracieho mäsa
- 3 mrkvy
- 1 paprika
- 1 červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 10 g zázvoru
- jarná cibuľka
- 2 vajcia
- šťava z citróna
- arašidy
- olivový olej v spreji
- 1 lyžica arašidového masla
- 2 lyžice amino omáčky
- 2 lyžice javorového sirupu
- 1 čajová lyžička ryžového octu
- 1 čajová lyžička Srirachy
Postup
-
Ryžové rezance uvaríme podľa návodu. -
Mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké rezančeky spoločne s červenou paprikou. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a cesnak so zázvorom nadrobno. Zeleninu restujeme na olivovom oleji približne 5 minút.
-
V strede panvice vytvoríme miesto a vklepneme doň 2 vajcia. Vajcia premiešame so zeleninou. Potom pridáme nakrájané kuracie mäso.
-
Zmiešame všetky suroviny na zálievku. Zálievku vlejeme k zmesi.
-
Pridáme uvarené ryžové rezance, jarnú cibuľku, citrónovú šťavu a všetko premiešame.
-
Podávame s drvenými arašidmi.
Tak dobrú chuť!