Nátierok nie je nikdy dosť! A niet divu, do sendvičov ideálne, na chlebíčky ako stvorené. Svoje miesto tiež nájdu na stole s večerou a keď ich natriete do pity a vezmete so sebou do školy či práce, o vyváženú desiatu máte postarané aj bez toho, aby ste museli v rýchlosti kupovať bagetu z automatu.
Tentoraz tu pre vás máme jednu jednoduchú, ale takú strašne dobrú, že ju budete robiť stále.
1 porcia obsahuje
- 248 kcal
- 5 g sacharidov
- 10 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 2 porcie
- 1 balenie Vilgain sardiniek
- 100 g tvarohu
- 2 vajcia
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- pažítka
Postup
-
Vo väčšej miske roztlačte sardinky vidličkou.
-
Pridajte nastrúhané vajcia uvarené natvrdo, tvaroh, citrónovú šťavu, dijonskú horčicu a pretlačený cesnak. Dobre premiešajte, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
-
Zmes ochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti. Môžete pridať viac citrónovej šťavy alebo horčice, ak chcete intenzívnejšiu chuť.
-
Podávajte s čerstvým pečivom, opečeným toastom alebo zeleninou a posypané pažítkou.