Máte za sebou náročný dlhý deň a na varenie večere už absolútne nemáte náladu? Potom pre vás bude záchranou náš Aktin Tousťák, ktorý si môžete pripraviť hneď na niekoľko spôsobov. Zvoliť môžete variant so sardinkami bohatými na omega 3 mastné kyseliny, s hovädzím mäsom plným živočíšnych bielkovín alebo bezmäsitý variant s vegánskou nátierkou. Takáto plnohodnotná, a pritom jednoduchá večera vás kvalitne zasýti a poriadne si aj pochutnáte.
1 toast
- 311 kcal
- 15,5 g sacharidov
- 20 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 2 toasty
- 2 plátky Toasťáka
- 1/2 avokáda
- 1 balenie Vilgain sardiniek
- 80 g syra cottage
- červená cibuľa
- citrón
- soľ
- čierne korenie
- čerstvé bylinky
- 2 plátky Toasťáka
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 lyžice Vilgain chutney
- 100 g Vilgain R2E hovädzieho mäsa
- rukola
- bylinky
- himalájska soľ
- 2 plátky Toasťáka
- 2 lyžice vegánskej nátierky – paradajka/pesto
- 1/2 mozzarelly
- cherry paradajka
- oregano
- bazalka
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Avokádový toast so sardinkami:
Toasty opečieme v sendvičovači alebo na panvici nasucho.Avokádo roztlačíme vidličkou.
Na opečené tousty pridáme cottage syr, roztlačené avokádo, ktoré pokvapkáme citrónom a dochutíme soľou s korením. Nakoniec pridáme kúsky sardiniek.
Toasty ozdobíme červenou cibuľou a bylinkami.
-
Toast s hovädzím mäsom a cibuľovým chutney:
Toasty opečieme v sendvičovači alebo na panvici nasucho.Hovädzie mäso nakrájame na kúsočky.
Opečené toasty natrieme kyslou smotanou, pridáme rukolu, cibuľové chutney a nakoniec nakrájané hovädzie mäso.
Toasty ozdobíme bylinkami a dochutíme himalájskou soľou.
-
Caprese toast s vegánskou nátierkou:
Toasty opečieme v sendvičovači alebo na panvici nasucho.Opečené toasty natrieme vegánskou nátierkou, obložíme plátkami mozzarelly a kúskami paradajok.
Toasty dochutíme oreganom a bazalkou.
-
Dobrú chuť!