Mrkvový mug cake

Tereza Šlancarová
Tereza Šlancarová pred mesiacom Prvýkrát publikované 5. 4. 2022
Aktualizované 12. 4. 2022
10 min.
Uložiť recept
Mrkvový mug cake

Čo tak teplé raňajky, ktoré sú hotové do 10 minút? Reč je o mug caku. Ten sa dá pripraviť na tisíce spôsobov, ale trúfame sa povedať, že túto špecialitu ala mrkvovú tortu ste ešte nevideli.

Tak to poďme napraviť...

1 porcia obsahuje 1 mug cake

  • 538 kcal
  • 53 g sacharidů
  • 16 g tuků
  • 44 g bílkovin

Na 1 porciu

Na mug cake:
Na krém:

Postup

  1. Banán dáme do veľkej misy a roztlačíme ho na jemnú kašu. Prisypeme ovsené vločky, nastrúhanú mrkvu, proteín a štipku kypriaceho prášku. Potom pridáme vajíčko, prilejeme rastlinné mlieko a všetko dôkladne premiešame.

  2. Vzniknutú zmes premiestnime do hrnčeka, ktorý dáme na cca 2 min. do mikrovlnky.

  3. Tortičku necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme krém. Tofu dáme do mixéra a zľahka ho rozmixujeme. Potom pridáme vanilkový proteín, mandľové mlieko a všetko spoločne rozmixujeme do požadovanej konzistencie.

  4. Mug cake vyklopíme na tanier a rozkrojíme napoly. Základ potrieme krémom, priklopíme a krém nanesieme aj navrch tortičky. Na záver ešte dozdobíme granolou a môžeme podávať.

    Dobrú chuť!

    Mrkvový mug cake

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
21 Páči sa mi Uložiť recept
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________