Čo tak teplé raňajky, ktoré sú hotové do 10 minút? Reč je o mug caku. Ten sa dá pripraviť na tisíce spôsobov, ale trúfame sa povedať, že túto špecialitu ala mrkvovú tortu ste ešte nevideli.
Tak to poďme napraviť...
1 porcia obsahuje
- 538 kcal
- 53 g sacharidov
- 16 g tukov
- 44 g bielkovín
Na 1 porciu
- 90 g banánu
- 35 g ovsených vločiek
- 30 g mrkvy
- 20 g vanilkového proteínu
- 20 ml rastlinného mlieka
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 50 g tofu
- 15 g vanilkového proteínu
- 20 ml mandľového mlieka
- granola
Postup
-
Banán dáme do veľkej misy a roztlačíme ho na jemnú kašu. Prisypeme ovsené vločky, nastrúhanú mrkvu, proteín a štipku kypriaceho prášku. Potom pridáme vajíčko, prilejeme rastlinné mlieko a všetko dôkladne premiešame.
-
Vzniknutú zmes premiestnime do hrnčeka, ktorý dáme na cca 2 min. do mikrovlnky.
-
Tortičku necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme krém. Tofu dáme do mixéra a zľahka ho rozmixujeme. Potom pridáme vanilkový proteín, mandľové mlieko a všetko spoločne rozmixujeme do požadovanej konzistencie.
-
Mug cake vyklopíme na tanier a rozkrojíme napoly. Základ potrieme krémom, priklopíme a krém nanesieme aj navrch tortičky. Na záver ešte dozdobíme granolou a môžeme podávať.
Dobrú chuť!