Mrkvový mug cake

Tereza Šlancarová
Tereza Šlancarová
10 min.
41 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Mrkvový mug cake

Čo tak teplé raňajky, ktoré sú hotové do 10 minút? Reč je o mug caku. Ten sa dá pripraviť na tisíce spôsobov, ale trúfame sa povedať, že túto špecialitu ala mrkvovú tortu ste ešte nevideli.

Tak to poďme napraviť...

1 porcia obsahuje 1 mug cake

  • 538 kcal
  • 53 g sacharidov
  • 16 g tukov
  • 44 g bielkovín

Na 1 porciu

Na mug cake:
Na krém:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Banán dáme do veľkej misy a roztlačíme ho na jemnú kašu. Prisypeme ovsené vločky, nastrúhanú mrkvu, proteín a štipku kypriaceho prášku. Potom pridáme vajíčko, prilejeme rastlinné mlieko a všetko dôkladne premiešame.

  2. Vzniknutú zmes premiestnime do hrnčeka, ktorý dáme na cca 2 min. do mikrovlnky.

  3. Tortičku necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme krém. Tofu dáme do mixéra a zľahka ho rozmixujeme. Potom pridáme vanilkový proteín, mandľové mlieko a všetko spoločne rozmixujeme do požadovanej konzistencie.

  4. Mug cake vyklopíme na tanier a rozkrojíme napoly. Základ potrieme krémom, priklopíme a krém nanesieme aj navrch tortičky. Na záver ešte dozdobíme granolou a môžeme podávať.

    Dobrú chuť!

    Mrkvový mug cake

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
41 Páči sa mi Uložiť recept