Čo iné si urobiť na rýchly obed alebo večeru než ľahký šalát s tuniakom? A čo mu dodať trochu mexický šmrnc? Táto miska plná zeleniny je fakt bomba, ktorú si môžete dať len tak, alebo ňou naplniť tortilly. Mňam!
1 porcia obsahuje
- 632 kcal
- 41,5 g sacharidov
- 32 g tukov
- 33 g bielkovín
Na 2 porcie
- 200 g tuniaka žltoplutvého vo vlastnej šťave
- 1 červená paprika
- 1 avokádo
- 150 g kukurice
- 200 g Vilgain R2E čiernych fazulí
- 2 jarné cibuľky
- 10 cherry paradajok
- šťava z limetky
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- koriander
- chilli paprička
Postup
-
Tuniaka vyberte zo skla a v miske filety roztlačte na menšie kúsky.
-
Papriku, avokádo, jarné cibuľky a cherry paradajky umyte a nakrájajte na malé kúsky. Ak máte radi pálivé, pridajte nakrájanú čili papričku a všetku zeleninu zmiešajte s tuniakom a hrsťou čerstvého koriandra.
-
V malej miske na zálievku zmiešajte šťavu z jednej limetky, olivový olej, soľ, čierne korenie a mletú rascu. Dôkladne premiešajte, pridajte do misy s ostatnými ingredienciami a dobre premiešajte.
-
Nechajte šalát odležať v chlade asi 10 minút, aby sa chute prepojili.
-
Pred podávaním môžete šalát ozdobiť ešte niekoľkými listami koriandra. Tak dobrú chuť!