Svieži dezert do pohára s tvarohovo-ricottovým krémom

Tereza Havlínová
Tereza Havlínová
20 min.
62 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Svieži dezert do pohára s tvarohovo-ricottovým krémom

Chcete si pripraviť svieži dezert, ktorý vyzerá ako z kaviarne, a zároveň nechcete tráviť hodiny a hodiny v kuchyni? Potom ste tu správne.

1 porcia obsahuje 1 pohár

  • 303 kcal
  • 30,6 g sacharidov
  • 14,6 g tukov
  • 12,4 g bielkovín

Na 4 porcie

Na sušienkovú vrstvu:
  • 80 g celozrnných sušenek
  • 20 g ghee
Na ovocnú vrstvu:
Na krém:
  • 100 g ricotty
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 125 g kysané smetany
  • 20 g trstinového cukru
  • 2 lyžice šťavy z citrónov

Postup

  1. Svieži dezert do pohára s tvarohovo-ricottovým krémom

    Najprv si pripravíme krém: jednoducho vymiešame ricottu, vaničku tvarohu a smotanu. Pridáme citrónovú šťavu a osladíme. Odložíme nabok.

  2. Potom si pripravíme ovocnú omáčku. Mrazené lesné ovocie dáme do hrnca, podlejeme trochou vody. Osladíme, zamiešame a necháme asi 10 minút bublať na miernom plameni, kým nezhustne.

  3. Medzitým sa pustíme do sušienkovej vrstvy: dohladka pomixujeme celozrnné sušienky a dôkladne ich zmiešame s rozpusteným ghí maslom. Svieži dezert do pohára s tvarohovo-ricottovým krémom

  4. Ďalej už je to ľahké ako facka: do pohárov od orieškových masiel (ktoré sa vám doma určite kopia) striedavo vrstvíme sušienky a krém. Zakončíme vrstvou ovocia a ozdobiť môžeme aj lístkom mäty. Necháme vychladiť v chladničke. Dezert chutí najlepšie na druhý deň, keď sa chute pekne spoja.

    Svieži dezert do pohára s tvarohovo-ricottovým krémom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
62 Páči sa mi Uložiť recept