Chcete si pripraviť svieži dezert, ktorý vyzerá ako z kaviarne, a zároveň nechcete tráviť hodiny a hodiny v kuchyni? Potom ste tu správne.
1 porcia obsahuje
- 303 kcal
- 30,6 g sacharidov
- 14,6 g tukov
- 12,4 g bielkovín
Na 4 porcie
- 80 g celozrnných sušienok
- 20 g ghee
- 250 g mrazeného lesného ovocia
- 1 lyžica trstinového cukru
- voda
- 100 g ricotty
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 125 g kyslej smotany
- 20 g trstinového cukru
- 2 lyžice šťavy z citrónov
Postup
-
Najprv si pripravíme krém: jednoducho vymiešame ricottu, vaničku tvarohu a smotanu. Pridáme citrónovú šťavu a osladíme. Odložíme nabok.
-
Potom si pripravíme ovocnú omáčku. Mrazené lesné ovocie dáme do hrnca, podlejeme trochou vody. Osladíme, zamiešame a necháme asi 10 minút bublať na miernom plameni, kým nezhustne.
-
Medzitým sa pustíme do sušienkovej vrstvy: dohladka pomixujeme celozrnné sušienky a dôkladne ich zmiešame s rozpusteným ghí maslom.
-
Ďalej už je to ľahké ako facka: do pohárov od orieškových masiel (ktoré sa vám doma určite kopia) striedavo vrstvíme sušienky a krém. Zakončíme vrstvou ovocia a ozdobiť môžeme aj lístkom mäty. Necháme vychladiť v chladničke. Dezert chutí najlepšie na druhý deň, keď sa chute pekne spoja.