Existuje ešte viac fancy dezert ako žiarivo zelená machová torta? Pokiaľ taký poznáte, podeľte sa s nami v komentároch a my ho nabudúce pripravíme.
Teraz už ale k oku a chuti lahodiacemu machovému koláčiku, ktorý sme pripravili zo samých kvalitných surovín. A ako už je naším dobrým zvykom, ani o bielkoviny tu nie je núdza.
1 porcia obsahuje
- 300 kcal
- 28 g sacharidov
- 11 g tukov
- 27 g bielkovín
Na 6 porcií
- 220 g špaldovej múky
- 30 g vanilkového proteínu
- 50 g xylitolu
- 10 g kypriaceho prášku
- 100 g kokosového mlieka
- 4 vajcia
- 1 citrónová kôra
- 1/2 citrónovej šťavy
- 100 g baby špenátu
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
- 500 g mäkkého tvarohu
- 50 g kokosového mlieka
- 50 g xylitolu
- 30 g vanilkového proteínu
- 1/2 citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička mletej vanilky
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Vo veľkej mise zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, proteín, xylitol, kypriaci prášok, vanilku a kôru z citróna.
-
Zvlášť rozmixujeme špenát, kokosové mlieko, vajcia a citrónovú šťavu.
-
Následne obe zmesi spojíme.
-
Vzniknuté cesto vlejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry na 30 minút.
-
Medzitým si pripravíme krém. Dôkladne a dohladka vyšľaháme všetky potrebné ingrediencie a dáme chladiť do chladničky.
-
Hotový korpus necháme vychladnúť.
Potom ho rozrežeme na polovicu. Vrchnú časť odložíme bokom. Zo spodnej časti orežeme hnedé boky, aby bola torta pekne zelená. Následne ju vydlabeme veľkou lyžicou. Pozor, aby sme však nezničili dno. Korpus by mal zostať cca 1 cm vysoký.
Z vrchnej časti tiež vydlabeme zelený korpus, ktorý aj s vydlabaným zvyškom zo spodnej časti použijeme na zasypanie krému.
-
Do priehlbiny v korpuse nalejeme krém, ktorý sa snažíme vytvarovať do okrúhleho tvaru. Potom ho zasypeme vydlabaným a na malé kúsky natrhaným cestom, ktoré opatrne vtlačíme do krému.
-
Ozdobíme lyofilizovanými malinami alebo iným ovocím podľa vlastného gusta a dáme odležať do chladničky najmenej na hodinu.
Dobrú chuť a nezabudnite sa s výsledkom podeliť na Instagrame s označením @vilgainrecepty.