Svieža mangová torta s pudingom

Kristína Močková
Kristína Močková
180 min.
53 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Svieža mangová torta s pudingom

Milujeme krémové dezerty! A o to radšej ich máme, keď sú vo fit verzii, a tak nám nezaberú príliš veľa kalórií v našom dennom kalorickom príjme. Dnes sme si pre vás pripravili pudingovú tortičku so sviežou chuťou manga, prikrytú krémovou tvarohovou vrstvou. K dokonalosti chýbajú už len čerstvé jahody. Tak čo, už doň chcete zaboriť lyžičku?

1 kúsok obsahuje 1 kus dortu

  • 203 kcal
  • 19,1 g sacharidov
  • 10,1 g tukov
  • 9,4 g bielkovín

Na 12 porcií

Na základ:
Na pudingovú vrstvu:
Na tvarohovú vrstvu:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Rozmixujeme si suché suroviny na základ, pridáme rozpustený kokosový olej, zero toping a vodu (prípadne môžeme použiť šťavu zo zaváraného manga). Lepkavú zmes natlačíme do formy (priemer 27 cm) vystlanej papierom na pečenie. Svieža mangová torta s pudingom

  2. Zmes dáme na 10 minút zapiecť na 170 stupňov. Medzitým si uvaríme hustý puding. Zavárané mango zlejeme, rozmixujeme a pyré primiešame k pudingu. Ten nalejeme na upečený základ a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny. Svieža mangová torta s pudingom

  3. Keď máme koláč stuhnutý, pripravíme si tvarohovú vrstvu. Osobne rada pripravujem krém z nízkotučného tvarohu a šľahačky, je to taký fajn kompromis, čo sa chuti i makier týka. Tvaroh dochutíme sladidlom a primiešame k nemu vyšľahanú šľahačku s tretinou balenia želatínového stužovača v prášku. Krém natrieme na tortu, ozdobíme jahodami a môžeme podávať. Svieža mangová torta s pudingom

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
53 Páči sa mi Uložiť recept