Milujeme krémové dezerty! A o to radšej ich máme, keď sú vo fit verzii, a tak nám nezaberú príliš veľa kalórií v našom dennom kalorickom príjme. Dnes sme si pre vás pripravili pudingovú tortičku so sviežou chuťou manga, prikrytú krémovou tvarohovou vrstvou. K dokonalosti chýbajú už len čerstvé jahody. Tak čo, už doň chcete zaboriť lyžičku?
1 kúsok obsahuje 1 kus dortu
- 203 kcal
- 19,1 g sacharidov
- 10,1 g tukov
- 9,4 g bielkovín
Na 12 porcií
- 180 g granoly
- 15 g práškového arašidového masla
- 15 g čakankového sirupu
- 15 g kokosového oleja
- 30 g vody
- 400 ml mlieka
- 40 g práškového sladidla
- 2 vanilkové pudingy
- 800 g mangového kompotu
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 40 g práškového sladidla
- 200 ml 30 % smotany na šľahanie
Postup
-
Rozmixujeme si suché suroviny na základ, pridáme rozpustený kokosový olej, zero toping a vodu (prípadne môžeme použiť šťavu zo zaváraného manga). Lepkavú zmes natlačíme do formy (priemer 27 cm) vystlanej papierom na pečenie.
-
Zmes dáme na 10 minút zapiecť na 170 stupňov. Medzitým si uvaríme hustý puding. Zavárané mango zlejeme, rozmixujeme a pyré primiešame k pudingu. Ten nalejeme na upečený základ a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
-
Keď máme koláč stuhnutý, pripravíme si tvarohovú vrstvu. Osobne rada pripravujem krém z nízkotučného tvarohu a šľahačky, je to taký fajn kompromis, čo sa chuti i makier týka. Tvaroh dochutíme sladidlom a primiešame k nemu vyšľahanú šľahačku s tretinou balenia želatínového stužovača v prášku. Krém natrieme na tortu, ozdobíme jahodami a môžeme podávať.