Milujeme krémové dezerty! A o to radšej ich máme, keď sú vo fit verzii. Dnes sme si pre vás pripravili pudingovú tortičku so sviežou chuťou manga, prikrytú krémovou tvarohovou vrstvou. Tak čo, už doň chcete zaboriť lyžičku?
1 porcia obsahuje
- 203 kcal
- 19,1 g sacharidov
- 10,1 g tukov
- 9,4 g bielkovín
Na 12 porcií
- 180 g granoly
- 15 g práškového arašidového masla
- 15 g čakankového sirupu
- 15 g kokosového oleja
- 30 g vody
- 400 ml mlieka
- 40 g práškového sladidla
- 2 vanilkové pudingy
- 800 g mangového kompótu
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 40 g práškového sladidla
- 200 ml 30 % smotany na šľahanie
Postup
-
Rozmixujeme si suché suroviny na základ, pridáme rozpustený kokosový olej, sirup a vodu (prípadne môžeme použiť šťavu zo zaváraného manga). Lepkavú zmes natlačíme do formy (priemer 27 cm) vystlanej papierom na pečenie.
-
Zmes dáme na 10 minút zapiecť na 170 °C. Medzitým si uvaríme hustý puding. Zavárané mango (dve 400 g balenia mangového kompótu) zlejeme, rozmixujeme a pyré primiešame k pudingu. Ten nalejeme na upečený základ a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
-
Keď máme koláč stuhnutý, pripravíme si tvarohovú vrstvu. Osobne rada pripravujem krém z nízkotučného tvarohu a šľahačky, je to taký fajn kompromis, čo sa chuti i makier týka. Tvaroh dochutíme sladidlom a primiešame k nemu vyšľahanú šľahačku s tretinou balenia želatínového stužovača v prášku. Krém natrieme na tortu, ozdobíme jahodami a môžeme podávať.