Obed za 15 minút? A k tomu vyvážený a chutný? Niekedy jednoducho nemáš čas stáť pri sporáku, ale chuť na niečo voňavé a exotické ťa aj tak dobehne. A práve vtedy prichádzajú na rad tieto krevety na kari s kokosovým mliekom hotové za chvíľu, ktoré s prehľadom predbehnú akúkoľvek Áziu na donášku… Vďaka kombinácii krémovej omáčky, kvalitných bielkovín z morských plodov a aromatického korenia ťa táto miska nielen zasýti, ale aj dokonale uspokojí tvoje chuťové poháriky. Tak poď rovno na to! 🍤
1 porcia obsahuje
- 631 kcal
- 60 g sacharidov
- 36 g tukov
- 37 g bielkovín
Na 3 porcie
- 300 g kreviet
- 400 ml kokosového mlieka
- 1 čajová lyžička kurkumy
- 1 čajová lyžička červenej papriky
- 1/2 čajové lyžičky sušeného zázvoru
- 1/2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky karí korenia
- čierne korenie
- soľ
- petržlenová vňať
- čierny sezam
- avokádový olej
- 210 g jazmínovej ryže
- zelenina
Postup
-
Ryžu uvar podľa návodu, gramáž v zozname surovín zodpovedá surovému stavu ryže. -
Rozpálenú panvicu postriekaj avokádovým olejom v spreji.
-
Pridaj olúpané krevety bez črievka. Krevety okoreň a nechaj chvíľu restovať. Zalej kokosovým mliekom a nechaj povariť.
-
Dochuť soľou a čiernym korením podľa chuti.
-
Kari s krevetami podávaj s jazmínovou ryžou a čerstvou zeleninou podľa chuti. Nakoniec ozdob čerstvou petržlenovou vňaťou a čiernym sezamom.
-
Dobrú chuť!






