Kto sa tiež celý rok tešil na to, keď budú tekvice všade, budeme ich dávať do všetkých koláčov, pumpkin breadov a hlavne do polievok? My extrémne, a preto sme sa hneď, ako sa dalo, pustili do tejto extra lahodnej polievky z hokkaido, ktorá perfektne zahreje aj zasýti, hotová bude za chvíľku a verte nám, že tekvice potom budete zháňať ako o život.
1 porcia obsahuje
- 275,5 kcal
- 30,2 g sacharidov
- 12,5 g tukov
- 7,7 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 kg tekvice hokkaido
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 700 ml zeleninového bujónu
- 200 ml smotany na varenie
- soľ
- čierne korenie
- muškátový oriešok
Postup
-
Tekvicu umyte, rozkrojte, odstráňte semienka a nakrájajte na menšie kúsky. (Hokkaido nie je potrebné lúpať).
-
Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno.
-
Pridajte nakrájanú tekvicu a krátko orestujte.
-
V hrnci zohrejte olivový olej a opražte na ňom cibuľu a cesnak.
-
Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte do varu. Varte, kým tekvica nezmäkne, zhruba 20‑25 minút.
-
Keď je tekvica mäkká, odstavte hrniec z platne a rozmixujte polievku dohladka pomocou tyčového mixéra.
-
Vráťte hrniec späť na sporák, pridajte smotanu, soľ, korenie a štipku muškátového orieška. Premiešajte a krátko povarte. Ochutnajte a podľa potreby pridajte soľ alebo korenie.
-
A môžete podávať! Polievku pokvapkajte olivovým olejom, smotanou, pridajte opražené tekvicové semienka a petržlenovú vňať. Tak dobrú chuť!