Tak to je on – najosviežujúcejší dezert tohto leta! Je plný čerstvého lesného ovocia a tvarohu, ktorý sa okrem sviežosti postará aj o poriadnu dávku bielkovín. Akonáhle tento recept raz vyskúšate a zistíte, ako málo práce sa skrýva za takou dobrotou, určite mu tiež veľmi radi podľahnete!
1 porcia obsahuje 1 pohár
- 173 kcal
- 13 g sacharidov
- 3,5 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 4 porcie
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 250 g polotučného tvarohu
- 30 g pistáciového proteinu
- 6 plátkov želatíny
- 250 g lesního ovoce
- Sladič
Postup
-
Ako prvé vložte do rajnice plátky želatíny, zalejte ich 4 lyžicami vlažnej vody a nechajte cca 10 minút napučať.
-
Medzitým si pripravte tvarohovú zmes. Proteín rozmiešajte v 150 ml vody, a potom ho spolu s oboma tvarohmi vymiešajte dohladka. Zmes oslaďte sladičom podľa vašich preferencií.
-
Napučanú želatínu pomaly zahrievajte do rozpustenia, potom ihneď odstavte z platne a vmiešajte k nej pár lyžíc tvarohovej zmesi. Po vymiešaní celú túto želatínovú zmes pridajte k tvarohovej a spoločne opäť premiešajte.
-
Nakoniec vmiešajte aj ovocie, môžete použiť čerstvé, prípadne aj mrazené. Podľa svojich preferencií ovocie len opatrne vmiešajte, alebo ho môžete aj jemne rozpučiť, aby sa ovocné chute prepojili s tvarohom. Najvhodnejšie do tohto dezertu je ovocie bobuľovité, ako sú čučoriedky, maliny a jahody.
-
Hotovú zmes rozdeľte do štyroch pohárov a nechajte ich cez noc v chladničke stuhnúť. Dobrú chuť!
-