Tvarohová panna cotta s lesným ovocím

Tereza Fričová
Tereza Fričová
20 min.
65 Páči sa mi Komentáre
1
Uložiť recept
Tvarohová panna cotta s lesným ovocím

Tak to je on – najosviežujúcejší dezert tohto leta! Je plný čerstvého lesného ovocia a tvarohu, ktorý sa okrem sviežosti postará aj o poriadnu dávku bielkovín. Akonáhle tento recept raz vyskúšate a zistíte, ako málo práce sa skrýva za takou dobrotou, určite mu tiež veľmi radi podľahnete!

1 porcia obsahuje 1 pohár

  • 173 kcal
  • 13 g sacharidov
  • 3,5 g tukov
  • 22 g bielkovín

Na 4 porcie

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 30 g pistáciového proteinu
  • 6 plátkov želatíny
  • 250 g lesního ovoce
  • Sladič
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Ako prvé vložte do rajnice plátky želatíny, zalejte ich 4 lyžicami vlažnej vody a nechajte cca 10 minút napučať.

    Tvarohová panna cotta s lesným ovocím

  2. Medzitým si pripravte tvarohovú zmes. Proteín rozmiešajte v 150 ml vody, a potom ho spolu s oboma tvarohmi vymiešajte dohladka. Zmes oslaďte sladičom podľa vašich preferencií.

  3. Napučanú želatínu pomaly zahrievajte do rozpustenia, potom ihneď odstavte z platne a vmiešajte k nej pár lyžíc tvarohovej zmesi. Po vymiešaní celú túto želatínovú zmes pridajte k tvarohovej a spoločne opäť premiešajte.

  4. Nakoniec vmiešajte aj ovocie, môžete použiť čerstvé, prípadne aj mrazené. Podľa svojich preferencií ovocie len opatrne vmiešajte, alebo ho môžete aj jemne rozpučiť, aby sa ovocné chute prepojili s tvarohom. Najvhodnejšie do tohto dezertu je ovocie bobuľovité, ako sú čučoriedky, maliny a jahody.

    Tvarohová panna cotta s lesným ovocím

  5. Hotovú zmes rozdeľte do štyroch pohárov a nechajte ich cez noc v chladničke stuhnúť. Dobrú chuť!

  6. Tvarohová panna cotta s lesným ovocím

    Tvarohová panna cotta s lesným ovocím

    Tvarohová panna cotta s lesným ovocím

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
65 Páči sa mi Uložiť recept