Judáše patria k tradičnému veľkonočnému pečivu, ktoré pripomína povraz, na ktorom sa Judáš obesil. Podávať by sa mali na zelený štvrtok. Poďte vyskúšať našu odľahčenú verziu z tvarohu. Zaručene si na nich pochutíte a tiež vám dodajú peknú dávku bielkovín.
1 porcia obsahuje
- 352 kcal
- 40 g sacharidov
- 15 g tukov
- 16,6 g bielkovín
Na 4 porcie
- 1 vajce
- 1 balenie hrudkovitého tvarohu
- 30 g kokosového oleja
- 150 g hladkej múky
- 2 štipky soli
- 1 balenie vanilkového cukru
- 20 g xylitolu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 1/2 čajové lyžičky jedlej sódy
Postup
-
Pripravíme si všetky suroviny. -
Do misky dáme hrudkový tvaroh (pri hrudkovom stačí oveľa menej múky), vajce, cukor, rozpustený olej a sypké suroviny.
-
Všetko spolu dobre vymiesime rukou a vznikne kompaktné nelepivé cesto. Nemiesime dlho, čím dlhšie sa miesi, tým viac múky treba pridávať.
-
Z cesta vyváľame valec na pomúčenej doske a rozdelíme na 4 rovnaké časti.
-
Každú časť vyváľame na hadíka a zatočíme do rôznych tvarov. Poukladáme na plech s papierom na pečenie a potrieme vajcom. Pečieme na 180 °C 25‑30 minút.
-
Po vychladnutí potrieme maslom, džemom alebo polejeme naším výborným jahodovým toppingom. Dobrú chuť.