Dukátové buchtičky so šodó sú klasika, ktorú si v školskej jedálni všetci s radosťou v očiach pridávali, kým to len šlo. ♥️
Čo keby sme ti ale povedali, že túto nostalgickú lahôdku si môžeš pripraviť fakt jednoducho bez kysnutia aj doma? Navyše vo verzii, ktorá ti lepšie zapadne do vyváženejšieho jedálnička a boostne dennú dávku bielkovín.
1 porcia obsahuje
- 473 kcal
- 75 g sacharidov
- 6 g tukov
- 29 g bielkovín
Na 3 porcie
- 250 g hladkej múky
- 125 g gréckeho jogurtu
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 2 čajové lyžičky sušeného droždia
- štipka soli
- 2 lyžice kokosového cukru
- vanilkový extrakt
- vajce
- ghee v spreji
- 20 g vanilkového pudingu
- 250 ml mlieka
- čakankový sirup
- 30 g vanilkového proteínu
- 20 g mäkkého tvarohu
- práškový cukor
- ovocie
Postup
-
Zmiešaj múku, jogurt, kypriaci prášok, droždie, cukor a vanilkový extrakt podľa chuti. Dôkladne vypracuj cesto a vytvaruj malé buchtičky.
-
Pekáč nastriekaj alebo vymaž ghee, poukladaj naň vytvarované buchtičky, potri rozšľahaným vajcom a daj piecť na 200 °C cca na 20 minút, kým buchtičky nezhnednú.
-
Priprav si puding podľa návodu na obale, ľahko doslaď čakankovým sirupom podľa chuti a vmiešaj proteín s tvarohom (krém pokojne ľahko vyšľahaj, aby bol pekne hladký a bez hrudiek).
-
Potom už len stačí buchtičky naservírovať, zaliať krémom a ak chceš, tak jemne posypať práškovým cukrom a pridať čerstvé ovocie.
Tak si pochutnaj!






