Nadýchané ako obláčik. To sú palacinky Dorayaki, obľúbená japonská sladkosť. Cesto plnené lieskovoorieškovým krémom očarí kadejakú návštevu a vám zlepší deň o niekoľko percent. Tak poďme na ne! :)
1 porcia obsahuje
- 184 kcal
- 25 g sacharidov
- 5,7 g tukov
- 6 g bielkovín
Na 2 porcie
- 2 vajcia
- 60 g trstinového cukru
- 1 lyžica medu
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 120 g hladkej múky
- 1 lyžica kokosového oleja
- 1/2 hrnčeka vody
- 25 g Vilgain lieskovoorieškového kakaového krému
Postup
-
Vo veľkej mise zmiešajte vajcia a cukor do peny. Pridajte med a dobre premiešajte. Opatrne vmiešajte prášok do pečiva a hladkú múku, aby nevznikli hrudky. Prilejte olej a vodu a premiešajte dohladka.
-
Rozpáľte panvičku na strednom ohni a dajte na ňu naberačku cesta, ktoré sa rozprestrie samo a vytvorí okrúhlu palacinku s priemerom asi 7 cm.
-
Opekajte palacinku na strednom ohni asi 1 minútu alebo pokiaľ sa na vrchu nevytvoria bublinky. Potom palacinku obráťte a pečte ďalšiu minútu z druhej strany. Opakujte s ďalšími palacinkami, kým nedôjde cesto.
-
Nechajte palacinky vychladnúť. Potom ich môžete naplniť lieskovoorieškovým kakaovým krémom a spojiť ich dohromady ako sendvič.