Banánový chlebíček je klasika, ktorej sa snáď ani nedá prejesť, aj keby som ho jedli denne. Občas je ale predsa len dobré ho obmeniť. Poďte využiť jahodovú sezónu a upečte si tento jednoduchý a vynikajúci chlebíček! Zaručujeme vám, že si ho zamilujete rovnako ako my a všetci ostatní, ktorým ešte kúsok na zjedenie zostal.
Chlebíček je krásne nadýchaný, sladký tak akurát a na prípravu naozaj jednoduchý.
1 porcia obsahuje
- 229 kcal
- 25 g sacharidov
- 11 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 8 porcií
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 40 g ovsených vločiek
- 30 g vanilkového proteínu
- 10 g kypriaceho prášku
- 60 g trstinového cukru
- 1 štipka himalájskej soli
- 70 g kokosového oleja
- 10 kvapiek vanilkového extraktu
- 200 ml rastlinného mlieka
- 25 g Vilgain extra jam – jahoda
- 100 g jahôd
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 vajce
Postup
-
V jednej mise zmiešame všetky suché ingrediencie. -
Bielky vyšľaháme do pevného snehu.
-
K suchým ingredienciám vmiešame zmäknutý kokosový olej, vanilkový extrakt, na menšie kúsky nakrájané jahody, marmeládu a žĺtok.
-
Potom vmiešame mlieko, ocot (pomáha prášku do pečiva lepšie pracovať) a úplne na koniec opatrne vmiešame vyšľahané bielky.
-
Cesto nalejeme do formy na chlieb s rozmermi cca 25 x 5 cm, ktorú vyložíme papierom na pečenie, a pečieme na 180 °C 40‑45 minút.
-
Ak si chcete urobiť aj polevu na chlebíček, tak tá naša je z čerstvej citrónovej šťavy, trstinového práškového cukru a kúskov jahôd.
(Makrá sú vypočítané na samotný chlebíček bez polevy)
-
Potom už môžete podávať. Tak dobrú chuť a pekné leto!