Jahodové sušienky s bielou čokoládou

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová
45 min.
25 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Jahodové sušienky s bielou čokoládou

Svetoví sušienkoví odborníci by tieto drobné krásky pravdepodobne nazvali scones (tradičné škótske pečivo, ktoré si v Spojenom kráľovstve užívajú pri čajových večierkoch). Vy im ale pokojne môžete hovoriť jednoducho sušienky. A vychutnať si ich môžete napríklad aj pri káve. Ako si len prajete.

Využite sezónu a zapečte si dovnútra pár jahôd, vďaka ktorým budú sušienky krásne šťavnaté. A biela čokoláda? Tá má sezónu celoročne. Tak hurá do toho a dobrú chuť!

1 porcia obsahuje 1 sušienka

  • 85 kcal
  • 12 g sacharidov
  • 3 g tukov
  • 2,5 g bielkovín

Na 34 porcií

Na sušienky:
Na polevu:

Postup

  1. Jahodové sušienky s bielou čokoládou Rúru predhrejeme na 230 °C.

  2. Najskôr spoločne zmiešame suché ingrediencie – múku, vločky, proteínový prášok, sladidlo, kypriaci prášok a citrónovú kôru.

  3. K suchej zmesi pridáme mlieko, citrónovú šťavu, vajcia a kokosový olej.

  4. Vypracujeme lepivé cesto, do ktorého primiešame pistácie a jahody nakrájané na požadované kúsky.

  5. Z cesta uváľame guličky s priemerom asi 3 cm. Presunieme ich na plech vyložený papierom na pečenie tak, aby medzi nimi bola aspoň 3 cm medzera. Guličky zľahka stlačíme lyžičkou. Jahodové sušienky s bielou čokoládou

  6. Sušienky pečieme asi 15 minút. Jahodové sušienky s bielou čokoládou

  7. Medzitým si pripravíme polevu. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu. V nej dôkladne rozmiešame sladidlo, mlieko a šťavu z citróna. Hotovou polevou polievame ešte teplé sušienky. Jahodové sušienky s bielou čokoládouJahodové sušienky s bielou čokoládou

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
25 Páči sa mi Uložiť recept