Keď je vonku pod psa a ty nevieš, čo rýchle a sýte uvariť, táto polievka je istota. Zeleninu len šupneš do rúry, necháš ju rozvoňať a potom už len rozmixuješ s kokosovým mliekom. Výsledok je krémová, voňavá a jemne sladkastá polievka plná zeleniny a bez laktózy. Tak poďme na to! 🥘
1 porcia obsahuje
- 392 kcal
- 59 g sacharidov
- 10 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 3 porcie
- 500 ml zeleninového vývaru
- 300 g batatov
- 120 g červenej papriky
- 1/2 červenej cibule
- olivový olej v spreji
- 150 ml kokosového mlieka
- 20 g karí pasty
- 120 g ready to eat cíceru
- soľ
- čierne korenie
- mletý zázvor
- 150 g kváskového chleba
- jarná cibuľka
Postup
-
Bataty a papriku očisti a rozkroj napoly. Bataty prepichni vidličkou, postriekaj avokádovým olejom a peč na 180 °C cca 30 minút. -
Medzitým si na panvici s trochou oleja orestuj nakrájanú cibuľu a prilej k nej vývar.
-
Upečenú zeleninu rozmixuj tyčovým mixérom, pridaj ju k vývaru s cibuľou a ešte pomixuj dohladka.
-
Pridaj kokosové mlieko a karí pastu a dochuť korením podľa chuti (soľ, čierne korenie a mletý zázvor). Nechaj krátko povariť a pridaj uvarený cícer.
-
Podávaj s opečeným chlebom, jarnou cibuľkou a môžeš primiešať ešte trochu kokosového mlieka.






