Tento hubový guláš je nielen skvelá možnosť, ako pripraviť nazbierané huby inak než ako tradičnú praženicu či dochucovadlo zemiakov, ale tiež výborný obed pre vegetariánov, ktorý bodne po každom dlhom výlete v prírode. Zasýti a zahreje a my vám ukážeme, ako na to.
1 porcia obsahuje
- 403 kcal
- 45 g sacharidov
- 16 g tukov
- 12 g bielkovín
Na 2 porcie
- 500 g húb
- 3 zemiaky
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 500 ml Vilgain zeleninového vývaru
- 2 lyžice paradajkového pyré
- 3 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- petržlen
Postup
-
Huby očistite, opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky. Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky.
-
V hrnci zohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte, kým nezmäkne a nezačne získavať zlatistú farbu. Pridajte nastrúhaný cesnak a smažte ďalšiu minútu.
-
Cibuľu posypte sladkou paprikou, miešajte rýchlo a pridajte huby. Restujte huby, kým nezačnú uvoľňovať tekutinu.
-
Do hrnca pridajte zemiaky, rascu, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby boli všetky ingrediencie pokryté korením.
-
Pridajte paradajkové pyré a vývar. Priveďte do varu, znížte teplotu a nechajte guláš pod pokrievkou dusiť, kým nie sú zemiaky mäkké, približne 20‑25 minút.
-
Na záver prilejte smotanu a nechajte guláš ešte chvíľu prehriať, aby sa smotana spojila s ostatnými ingredienciami. V prípade potreby guláš dochuťte.
-
Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou, a potom už len prajeme dobrú chuť!