Konečne ideálny čas na to pustiť si Harryho Pottera, zababušiť sa do deky, naladiť sa na vianočnú atmošku a k tomu si pripraviť niečo dobré pod zub. Čo tak teplý nápoj z kakaa alias horúcu čokoládu? Skús jednu z našich troch variantov. Alebo pokojne každý večer inú 😇.
1 porcia obsahuje
- 304 kcal
- 29 g sacharidov
- 13 g tukov
- 14 g bielkovín
Na 1 porciu
- 3 čajové lyžičky kakaa
- 2 čajové lyžičky čokopecičiek
- 2 čajové lyžičky kokosového sirupu
- 1 hrnček mlieka
- 4 čajové lyžičky kokosového mlieka
- čajová lyžička mletej vanilky
- škorica
- badián
- klinček
- 4 čajové lyžičky kakaa
- 1 hrnček mlieka
- čajová lyžička Sladiča
- 15 g vanilkového proteínu
- čajová lyžička mletej vanilky
- 1 čajová lyžička Vilgain Sweet Nuts s príchuťou lieskové orechy s čokoládou
- 4 čajové lyžičky kakaa
- 4 čajové lyžičky kokosového mlieka
- 1 hrnček mandľového mlieka
- 2 čajové lyžičky javorového sirupu
- 15 g vegánskeho proteínu
- čajová lyžička mletej vanilky
- kokosové chipsy
Postup
-
Horúca čokoláda à la chai latte
Zmiešaj kakao, kokosový sirup, škoricu a vanilku s trochou mlieka a poriadne rozmiešaj, pokiaľ nebude zmes pekne hladká. Potom prilej zvyšok mlieka spolu s kokosovým mliekom, čokopecičkami a začni zahrievať na miernom plameni. Pridaj zvyšné korenie a za občasného miešania var cca 5 minút.
Horúcu čokoládu prelej do hrnčeka. Ozdobiť si ju môžeš domácou #lowfat šľahačkou, badiánom a kakaom.
Nutričné hodnoty na 1 porciu : 304 kcal, 14 g B, 13 g T, 29 g S
-
Horúca čokoláda s orechovým maslom
Zmiešaj všetky sypké suroviny a miešaj v troche mlieka, kým nebude zmes pekne hladká. Potom pridaj lyžičku orechového masla, prilej zvyšok mlieka a začni zahrievať na miernom plameni. Za občasného miešania var cca 5 minút.
Horúcu čokoládu prelej do hrnčeka. Ozdobiť si ju môžeš opäť domácou šľahačkou, no hlavne Sweet Nuts Hazelnut Cocoa 🤎.
Nutričné hodnoty na 1 porciu : 327 kcal, 26 g B, 15 g T, 21 g S
-
Vegánska horúca čokoláda s kokosovými chipsami
Tentokrát sme stavili na domáce mandľové mlieko z našich Aktin mandlí. Je to síce piplačka, ale zato super a lacnejšia alternatíva, ktorá je navyše #ecofriendly.
Recept na domáce mandľové mlieko:
Budeš potrebovať 1 hrnček mandlí a 4 hrnčeky vody. Mandle ponor do vody a nechaj namáčať minimálne štyri hodiny, najlepšie však celý deň. Namočené mandle potom prepláchni a spoločne so 4 hrnčekmi vody rozmixuj do hladka. Na ešte čistejší variant preceď cez plátno. Hotové mlieko potom skladuj v chladničke a spotrebuj cca do 4 dní.
A teraz späť k našej horúcej čokoláde...
Zmiešaj kakao, vegánsky proteín, javorový sirup, vanilku s trochou mlieka a poriadne rozmiešaj, kým nebude zmes pekne hladká. Potom prilej zvyšok mlieka spolu s kokosovým mliekom a začni zahrievať na miernom plameni. Za občasného miešania var cca 5 minút. Horúcu čokoládu prelej do hrnčeka. Ozdob kokosovými chipsami a kakaom.
Nutričné hodnoty na 1 porciu: 306 kcal, 19 g B, 13 g T, 23 g S
-
Tak ktorú čokoládu vyskúšaš ako prvú? 🤗