Milujete langoše, no je vám po nich ťažko? Chcete niečo, po čom sa aj v lete budete cítiť dobre a skvele vám zapadne do jedálnička? Skúste túto fit nesmaženú verziu, ktorá vás zasýti a hotová bude do 20 minút! Langoš môžete naplniť tak, ako máte najradšej. My sme stavili na klasiku a navrch dali kečup, syr a poriadne veľa cesnaku! 🤤
1 porcia obsahuje
- 435 kcal
- 53 g sacharidov
- 14,5 g tukov
- 20,6 g bielkovín
Na 3 porcie
- 200 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 vajce
- 50 g polotučného tvarohu
- 100 ml mlieka
- 1 čajová lyžička trstinového cukru
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 1 štipka soli
- 1 čajová lyžička ghee
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice kečupu so stéviou
- 3 plátky 30 % Eidamu
Postup
-
V mise zmiešame múku, tvaroh, vajcia, cukor, prášok do pečiva, štipku soli, rozpustené ghee a mlieko. -
Cesto poriadne premiesime, potom z neho na plechu vytvarujeme 2‑3 placky, ktoré dáme piecť na 180 °C na 20 minút.
-
Placky môžeme opiecť aj na nepriľnavej panvici s trochou ghee, a to z oboch strán dozlatista.
-
Langoše podávame potreté roztlačeným cesnakom s trochou oleja, s kečupom a nastrúhaným syrom.