Tiež si v detstve miloval/a vyprážané langoše s tonou tatárskej, kečupu a syra? My tiež. A milujeme ich dodnes. Teraz už nad nimi ale trochu premýšľame.
Pôvodný recept sme opäť trochu odľahčili. Do cesta sme pridali tvaroh kvôli vláčnosti a proteínom a tonu oleja sme vymenili za trochu ghíčka.
Tak poďme na to.
1 porcia obsahuje
- 346 kcal
- 48 g sacharidov
- 9 g tukov
- 16 g bielkovín
Na 3 porcie
- 200 g špaldovej múky
- 100 ml rastlinného mlieka
- 50 g mäkkého tvarohu
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička ghee
- 1 čajová lyžička trstinového cukru
- 1 štipka kypriaceho prášku
- kečup
- syr
Postup
-
Najskôr si vo veľkej mise zmiešame múku s cukrom a kypriacim práškom. Potom si vyšľaháme vajíčko s mliekom, tvarohom, ghí a vzniknutú zmes prelejeme do misy s múkou. Všetko dôkladne premiešame. Cesto by malo byť trochu lepivé, nie príliš tekuté.
-
Vytvarujeme mini langoše, ktoré potom osmažíme na panvici na troche ghí (cca 3 min z každej strany). Podávame s kečupom a strúhaným syrom. Dobrú chuť!