Fit dezert: Míša cheesecake plný bielkovín

Michaela
Michaela Dobiášová
40 min.
85 Páči sa mi Komentáre
2
Uložiť recept
Fit dezert: Míša cheesecake plný bielkovín

Nadýchané kakaové cesto, poriadna porcia tvarohového krému a vrstva kvalitnej čokolády. To všetko v sebe skrýva slávny Míša dezert vo fit cheesecakovej verzii.

Upečte ho ako tortu na narodeninovú oslavu alebo jednoducho len tak. Zožne úspech za všetkých okolností.

1 porcia obsahuje 1 kus dortu

  • 248 kcal
  • 13 g sacharidov
  • 12 g tukov
  • 22 g bielkovín

Na 8 porcií

Na korpus:
Na krém:
Na polevu:
Zobraziť použité produkty

Postup

  1. Fit dezert: Míša cheesecake plný bielkovín

    Rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. Najprv si pripravíme korpus.

    Vo väčšej mise zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, proteín, kakao, sladidlo a kypriaci prášok.

    Žĺtky oddelíme od bielkov a pridáme ich do sypkej zmesi. Ďalej do misy pridáme roztopený kokosový olej a vodu, a všetko spoločne vyšľaháme.

    Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, ktorý opatrne a jedným smerom vmiešame do cesta.

    Korpus pečieme v predhriatej rúre približne 20 minút. Potom ho necháme vychladnúť.

    Fit dezert: Míša cheesecake plný bielkovín

  3. Medzitým si pripravíme krém vyšľahaním všetkých potrebných ingrediencií okrem kakaa.

  4. Na vychladnutý korpus nanesieme 1/2 krému.

    Do druhej polovice krému primiešame kakao a následne navrstvíme na svetlý krém.

  5. Čokoládu rozohrejeme v mikrovlnke spolu s kokosovým olejom. Rozmiešame do hladka a následne pripravenú polevu nalejeme na vrch torty. Lyžicou rozotrieme do strán.

    Fit dezert: Míša cheesecake plný bielkovín

  6. Hotový cheesecake dáme chladiť do chladničky, ideáne na noc.

    Dobrú chuť!

    Fit dezert: Míša cheesecake plný bielkovín

    Fit dezert: Míša cheesecake plný bielkovín

    Fit dezert: Míša cheesecake plný bielkovín

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
85 Páči sa mi Uložiť recept