Nadýchané kakaové cesto, poriadna porcia tvarohového krému a vrstva kvalitnej čokolády. To všetko v sebe skrýva slávny Míša dezert vo fit cheesecakovej verzii.
Upečte ho ako tortu na narodeninovú oslavu alebo jednoducho len tak. Zožne úspech za všetkých okolností.
1 porcia obsahuje
- 248 kcal
- 13 g sacharidov
- 12 g tukov
- 22 g bielkovín
Na 8 porcií
- 4 vajcia
- 50 g špaldovej múky
- 30 g čokoládového proteínu
- 20 g kakaa
- 20 g Sladiča
- 7 g kypriaceho prášku
- 20 g kokosového oleja
- 40 ml vody
- 500 g tvarohu
- 200 g ricotty
- 30 g vanilkového proteínu
- 20 g Sladiča
- 15 g kakaa
- 70 g čokopecičiek
- 5 g kokosového oleja
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Najprv si pripravíme korpus.
Vo väčšej mise zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, proteín, kakao, sladidlo a kypriaci prášok.
Žĺtky oddelíme od bielkov a pridáme ich do sypkej zmesi. Ďalej do misy pridáme roztopený kokosový olej a vodu, a všetko spoločne vyšľaháme.
Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, ktorý opatrne a jedným smerom vmiešame do cesta.
Korpus pečieme v predhriatej rúre približne 20 minút. Potom ho necháme vychladnúť.
-
Medzitým si pripravíme krém vyšľahaním všetkých potrebných ingrediencií okrem kakaa.
-
Na vychladnutý korpus nanesieme 1/2 krému.
Do druhej polovice krému primiešame kakao a následne navrstvíme na svetlý krém.
-
Čokoládu rozohrejeme v mikrovlnke spolu s kokosovým olejom. Rozmiešame do hladka a následne pripravenú polevu nalejeme na vrch torty. Lyžicou rozotrieme do strán.
-
Hotový cheesecake dáme chladiť do chladničky, ideáne na noc.
Dobrú chuť!