Že si na bezmäsom jedle nepochutíš? Tak to si ešte nevyskúšal/a tento bombastický tofu kebab! Len čo ho vyskúšaš, ani ťa nenapadne, že v ňom nejaké mäso chýba. Dokonalé prepojenie tenkých plátkov marinovaného tofu, zeleniny a krémovej omáčky je presne to, čo potrebuješ. Tak sa s nami pozri na to, ako túto klasiku v easy veggie verzii pripraviť za 20 minút! 🌱
1 porcia obsahuje
- 504 kcal
- 56 g sacharidov
- 19 g tukov
- 26 g bielkovín
Na 2 porcie
- 180 g údeného tofu
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička červenej papriky
- 1 čajová lyžička gyros korenia
- 1/2 čajové lyžičky sušeného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky sušeného koriandra
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica olivového oleja
- štipka soli
- 50 g ľadového šalátu
- 100 g cherry paradajok
- 100 g uhorky
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- šťava z citróna
- sušená bazalka
- 150 g bieleho jogurtu
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky sušenej bazalky
- 1 čajová lyžička ryžového octu
- štipka soli
- štipka trstinového cukru
Postup
-
Tofu nakrájame na tenké plátky škrabkou na zeleninu. -
Plátky zasypeme všetkým uvedeným korením, pridáme olivový olej, tamari sójovú omáčku a štipku soli. Všetko premiešame, aby bolo tofu dobre obalené v marináde.
-
Nakrájaný ľadový šalát zmiešame spoločne s nakrájanými cherry paradajkami, uhorkou, šťavou z citróna, olivovým olejom a sušenou bazalkou.
-
Na dresing si zmiešame biely jogurt so sušeným cesnakom, bazalkou, štipkou soli, cukrom a trochou ryžového octu.
-
Na rozohriatej panvici opražíme tofu. Restujeme cca 5 minút a priebežne miešame, aby sa tofu nespálilo.
-
Pripravíme si pita chlieb, ktorý nakrojíme, aby sme vytvorili vrecko.
-
Vnútro pita chleba potrieme cesnakovým dresingom (nešetríme!), potom pridáme šalát a na záver naše tofu. Nakoniec prelejeme ďalšou dávkou dresingu.
-
A máme hotovo, tak dobrú chuť!