Dokonalá arašidová omáčka, len z troch hlavných surovín!

Veronika Žmolilová
Veronika Žmolilová
20 min.
37 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Dokonalá arašidová omáčka, len z troch hlavných surovín!
Ak milujete arašidové maslo tak ako my, tak musíte skúsiť túto omáčku. Je z pár základných surovín, ktoré určite nájdete v špajze. Naša verzia je vegetariánska s tofu, ale skvelá bude aj s kuracím mäsom.

1 porcia obsahuje

  • 576,2 kcal
  • 45 g sacharidů
  • 36,5 g tuků
  • 32,5 g bílkovin

Na 2 porcie

Omáčka
Ostatné
  • 140 g cícerových cestovín
  • 200 g brokolice
  • sezam

Postup

  1. Na rozohriatu panvicu si dáme ghí a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu dozlatista. Potom pridáme tofu nakrájané na kocky, chvíľku pečieme a následne zalejeme kokosovým mliekom a vodou.

  2. Pridáme arašidové maslo a kokosovú amino omáčku, rozmiešame tak, aby sa nám všetko prepojilo a necháme na strednom plameni variť cca 10 minút. Podľa potreby môžeme priliať vodu. Ochutíme soľou a korením.

  3. Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vriacej vode. Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme na pare.

  4. Hotovú omáčku podávame s uvarenými cestovinami a brokolicou. Servírujeme posypané sezamom.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
37 Páči sa mi Uložiť recept