1 porcia obsahuje
- 576,2 kcal
- 45 g sacharidov
- 36,5 g tukov
- 32,5 g bielkovín
Na 2 porcie
Omáčka
- 150 ml kokosového mlieka
- 250 ml vody
- 20 g arašidového masla
- 180 g tofu
- 1 lyžica amino omáčky
- červená cibuľa
- 5 g ghee
- soľ
- čierne korenie
Ostatné
- 140 g cícerových cestovín
- 200 g brokolice
- sezam
Postup
-
Na rozohriatu panvicu si dáme ghí a orestujeme na ňom nakrájanú cibuľu dozlatista. Potom pridáme tofu nakrájané na kocky, chvíľku pečieme a následne zalejeme kokosovým mliekom a vodou.
-
Pridáme arašidové maslo a kokosovú amino omáčku, rozmiešame tak, aby sa nám všetko prepojilo a necháme na strednom plameni variť cca 10 minút. Podľa potreby môžeme priliať vodu. Ochutíme soľou a korením.
-
Cestoviny si uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vriacej vode. Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme na pare.
-
Hotovú omáčku podávame s uvarenými cestovinami a brokolicou. Servírujeme posypané sezamom.