Tiež občas neodoláš pizzovému koláču z obchodu? Veď hej, síce ťa na chvíľu zasýti, no po pár minútach máš opäť hlad a o sklamaní, ktoré ťa čaká, keď zahryzneš do suchej placky so štipkou syra, už ani nehovoríme. Presne preto by si mal/a vyskúšať túto easy verziu z jedného pekáča, ktorá je brutálne šťavnatá a plná bielkovín! 💪🏻
1 porcia obsahuje
- 340 kcal
- 22,5 g sacharidov
- 17 g tukov
- 23 g bielkovín
Na 2 porcie
- 50 g špaldovej múky
- 1 lyžica olivového oleja
- 140 g odtučneného gréckeho jogurtu
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 1 štipka granulovaného cesnaku
- 1 štipka sušenej bazalky
- 1/2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 60 g Vilgain paradajkovej omáčky puttanesca
- 40 g paradajok
- 70 g R2E kuracieho mäsa
- 20 g kukurice
- 40 g mozzarelly
- bazalka
- 1 čajová lyžička olivového oleja
Postup
-
Zapekaciu misku s veľkosťou cca 10 x 20 cm vymaž troškou oleja. -
Do misky pridaj jogurt, múku a ostatné ingrediencie na základ na pizzu a všetko poriadne premiešaj.
-
Základné cesto rozotri v miske tak, aby okraje boli silnejšie a uprostred sa vytvorila jamka pre náplň.
-
Na cesto rozotri paradajkovú omáčku, pridaj paradajky, mäso, kukuricu, syr a trochu bazalky alebo pizza korenia.
-
Nakoniec pizzu zľahka pokvapkaj olivovým olejom a daj ju piecť na 180° C na cca 35‑40 minút.