Čo sa ti vybaví, keď sa povie „GYROS“?
Možno sa myšlienkami ocitneš na dovolenke v Grécku. Možno na rozbehnutej párty s mastným wrapom v ruke.
My ti ten repertoár rozšírime ešte o ľahké a vyvážené jedlo, ktoré si rýchlo pripravíš doma a kráľovsky si na ňom zmlsneš.
1 porcia obsahuje
- 493 kcal
- 55 g sacharidov
- 18 g tukov
- 39 g bielkovín
Na 3 porcie
- 140 g bieleho jogurtu
- 1/2 uhorky
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1/2 čajové lyžičky oregana
- 2 lyžice kôpru
- 1/2 citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- 1 balenie Vilgain R2E morčacieho mäsa
- 1 čajová lyžička plnotučnej horčice
- 1/2 citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička oregana
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- 3 wrapy
- 1/2 uhorky
- 1/2 červenej cibule
- paradajka
Postup
-
Najskôr si pripravíme tzatziky.
Uhorku nastrúhame najemno, vytlačíme a zlejeme z nej vodu.
Následne už len zmiešame všetky potrebné ingrediencie – jogurt, nastrúhanú uhorku, korenie, čerstvý kôpor, citrónovú šťavu a olivový olej.
Hotové tzatziky dáme chladiť do chladničky.
-
Následne pripravíme mäsovú zmes.
Mäso vyberieme z pohára a zľahka ho pomocou vidličky natrháme. Potom ho zmiešame so zvyšnými ingredienciami – horčicou, citrónovou šťavou a korením.
-
A potom už to len všetko skompletizovať!
Wrapy potrieme tzatziky. Na ne navrstvíme mäso, čerstvú zeleninu a zabalíme.
-
Gyros môžeme ihneď podávať, alebo jednotlivé wrapy ešte nasucho opiecť na panvici.
Dobrú chuť!