Pripravte si kúsok Ázie v priebehu pár minút aj u vás doma. Tento wrap vás očarí nielen svojimi farbami, ale predovšetkým svojou jednoduchosťou a chuťou. Teriyaki BBQ omáčka s medom mäso príjemne osladí a v kombinácii s jemne kyslou kapustou, mrkvou a koriandrom polichotí vašim chuťovým pohárikom.
1 wrap obsahuje
- 628 kcal
- 76 g sacharidov
- 19 g tukov
- 34 g bielkovín
Na 3 porcie
- 3 wrapy
- 300 g kuracích pŕs
- 100 ml teriyaki omáčky
- 100 ml kyslej smotany
- 150 g červenej kapusty
- 2 mrkvy
- 1 červená cibuľa
- koriander
- 3 čajové lyžičky sezamu
- soľ
- čierne korenie
- šťava z citróna
- 1 čajová lyžička repkového oleja
Postup
-
Začneme mäsom, ktoré nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Mäso orestujeme na troške oleja cca 5 minút. Potom prilejeme teriyaki omáčku a restujeme ešte ďalšie 3 minúty, aby sa nám omáčka zredukovala. Hotové mäso odložíme nabok na neskôr.
-
Mrkvu očistíme a nastrúhame nahrubo. Červenú kapustu umyjeme a nakrájame najemno. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky.
-
Wrapy ohrejeme na suchej panvici z oboch strán. Každý wrap potrieme lyžicou kyslej smotany, ktorú trochu osolíme a okoreníme. Ďalej pridáme hrsť kapusty, mrkvy, cibule, pokvapkáme citrónovou šťavou a na vrch naukladáme mäso, ktoré posypeme sezamovými semienkami a lístkami koriandra.
-
Wrap zabalíme (môžeme si pomôcť špagátom, aby držal pokope) a servírujeme. Dobrú chuť.