Nie je nad prípravu domáceho pečiva. Toto je navyše trochu hacknuté o strukoviny, a preto aj bielkoviny a vlákninu. Win‑win?
Z cesta vytvaruj bagely, rožky alebo žemličky. To už je na tebe. A podávaj tiež podľa ľubovôle. My sme pridali miešané vajíčka a slaninu a bola to úplná bomba! Čo do nich pridáš ty? Daj nám to fotkou vedieť na našom Instagrame @vilgainrecepty.
1 porcia obsahuje
- 128 kcal
- 22 g sacharidov
- 1 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 6 porcií
- 100 g červenej šošovice
- 125 g celozrnnej múky
- 10 g psyllia
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 2 čajové lyžičky citrónovej šťavy
- 1 štipka soli
- 1 štipka sezamu
Postup
-
Minimálne 3 hodiny vopred nechaj namáčať červenú šošovicu vo vode. -
Než sa pustíš do cesta, predhrej si rúru na 190 °C.
-
Šošovicu premy vodou a nechaj odkvapkať. Potom daj všetky suroviny do mixéra a vymixuj do mierne lepivého cesta. Pokiaľ by bola zmes príliš hustá, daj do nej trochu vody.
-
Plech vylož papierom na pečenie a namočenými rukami tvaruj z cesta bagely. Posyp sezamovými semienkami a daj piecť do rúry na 25‑30 minút.
-
Potom už len uchovávaj najlepšie v textilnom vrecúšku, aby ti vydržali čo najdlhšie pekne vláčne.
-
Podávaj s tým, čo máš najradšej. My sme zvolili praženicu so slaninou a môžeme odporučiť aj niektorú z našich nátierok.
Tak dobrú chuť!