Že je cuketa parádnym čarovným trikom, ktorý v dezerte ušetrí kalórie a zároveň pridá na vláčnosti, ste už možno počuli. Ale kto z vás ju už skúsil pridať do milovaných brownies?
1 porcia obsahuje
- 134 kcal
- 13 g sacharidov
- 6 g tukov
- 7 g bielkovín
Na 12 porcií
- 200 g špaldovej múky
- 50 g čokoládového proteínu
- 20 g kakaa
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
- 50 g Sladiča
- 1/2 čajové lyžičky soli
- 50 g kokosového oleja
- 350 g cukety
- 30 g čokopecičiek
Postup
-
Rúru predhrejeme na 180 °C.
-
Vo väčšej mise zmiešame všetky suché ingrediencie – múku, proteín, kakao, kypriaci prášok, sladidlo a soľ.
-
Potom k sypkej zmesi primiešame roztopený kokosový olej, najemno nastrúhanú cuketu a čokopecičky. Vypracujeme cesto.
-
Do pekáča (my sme použili veľkosť 22 cm x 16 cm) vyloženého papierom na pečenie nalejeme cesto a povrch rovnomerne uhladíme.
-
Pečieme v predhriatej rúre asi 25‑30 minút. Pred koncom pečenia vykonáme starý dobrý test so špajdľou.
-
Brownies môžeme vyšperkovať zmrzlinou alebo ich ujedať jednoducho len tak z plechu. Ako sa komu páči.
Dobrú chuť!