Cícer je skvelá multifunkčná surovina do jedla. Svoje využitie nájde v slaných receptoch, ale svedčí jej aj sladká chuť. Cícerové blondies sú v podstate veľmi podobné fazuľovým brownies, akurát blondies sú blond. To ste nečakali, že? Cícer sa v tomto jednoduchom dezerte výborne dopĺňa s arašidovým maslom. Konečnú chuť potom už iba doladia maliny s bielou čokoládou.
1 porcia obsahuje
- 193 kcal
- 22,8 g sacharidov
- 8,4 g tukov
- 6,6 g bielkovín
Na 8 porcií
- 1 balenie ready to eat cíceru
- 2 vajcia
- 60 g arašidového masla
- 60 g medu
- 70 g ovsenej múky
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
- 17 kvapiek vanilkového extraktu
- 60 g Vilgain bielej čokolády
- 40 g malín
Postup
-
Rozmixujeme spolu cícer, vajíčka, vanilkový extrakt, arašidové maslo a med. Vznikne nám úplne hladká hmota. Prisypeme ovsenú múku. Cesto musí byť husté, ale nie príliš. -
Do cesta primiešame nahrubo nasekanú čokoládu a zmes vylejeme na menší plech vyložený papierom na pečenie. Na záver do cesta jemne vtlačíme čerstvé maliny.
-
Blondies pečieme na 180 stupňov 18 – 20 minút, kým špajdľa po zapichnutí do cesta nezostane suchá.
-
Necháme úplne vychladnúť a až potom nakrájame. Ozdobíme napríklad zero toppingom alebo čokoládou :)
-
Pokiaľ blondies vyskúšate, určite sa podeľte s vašimi výtvormi pod #aktinrecepty na Instagram.