Cícerové blondies

Kristína Močková
Kristína Močková
30 min. 10 min. prípravy, 20 min. pečenie
75 Páči sa mi Komentáre
7
Uložiť recept
Cícerové blondies

Cícer je skvelá multifunkčná surovina do jedla. Svoje využitie nájde v slaných receptoch, ale svedčí jej aj sladká chuť. Cícerové blondies sú v podstate veľmi podobné fazuľovým brownies, akurát blondies sú blond. To ste nečakali, že? Cícer sa v tomto jednoduchom dezerte výborne dopĺňa s arašidovým maslom. Konečnú chuť potom už iba doladia maliny s bielou čokoládou.

1 porcia obsahuje 1 kus blondies

  • 193 kcal
  • 22,8 g sacharidov
  • 8,4 g tukov
  • 6,6 g bielkovín

Na 8 porcií

Postup

  1. Cícerové blondies Rozmixujeme spolu cícer, vajíčka, vanilkový extrakt, arašidové maslo a med. Vznikne nám úplne hladká hmota. Prisypeme ovsenú múku. Cesto musí byť husté, ale nie príliš. Cícerové blondies

  2. Do cesta primiešame nahrubo nasekanú čokoládu a zmes vylejeme na menší plech vyložený papierom na pečenie. Na záver do cesta jemne vtlačíme čerstvé maliny. Cícerové blondies

  3. Blondies pečieme na 180 stupňov 18 – 20 minút, kým špajdľa po zapichnutí do cesta nezostane suchá. Cícerové blondies

  4. Necháme úplne vychladnúť a až potom nakrájame. Ozdobíme napríklad zero toppingom alebo čokoládou :) Cícerové blondies

  5. Pokiaľ blondies vyskúšate, určite sa podeľte s vašimi výtvormi pod #aktinrecepty na Instagram.

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
75 Páči sa mi Uložiť recept