Chrumkavý pečený cícer na sladko

Kristína Močková
Kristína Močková
20 min.
30 Páči sa mi Komentáre Uložiť recept
Chrumkavý pečený cícer na sladko

Čo si predstavíte, keď sa povie Silvester? Ohňostroj, alkohol… chlebíčky? Také tie klasické zo sendvičového chleba, so šunkou, vajíčkom a kyslou uhorkou? Tak presne tie necháme staršej generácii. My vás sériou „Fitness jednohubky“ možno inšpirujeme a predstavíme niečo nové.

Cícer na sladko?! Prosím? Je to tak! A je to obrovská delikatesa. Cícer má skvelú orieškovú chuť a dá sa pripravovať či už na slano, alebo na sladko. Ak máte pochybnosti, skúste ich prekonať a túto chrumkavú mňamku vyskúšajte. A ak máte naplánované podeliť sa, urobte cíceru hneď aspoň dvojnásobok.

1 porcia obsahuje približne 150 g cíceru

  • 243 kcal
  • 28,9 g sacharidov
  • 11 g tukov
  • 3,8 g bielkovín

Na 1 porciu

Postup

  1. Cícer si prepláchneme a osušíme. Dáme ho do zapekacej misy s papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme 15 minút.

  2. Medzitým si pripravíme škoricový cukor. V mixéri si pomelieme kryštálový cukor, aby bol jemnejší a lepšie sa prichytil na cícer. Cukor potom zmiešame so škoricou.

  3. Cícer vytiahneme z rúry, pokvapkáme ho olivovým olejom a premiešame. Posypeme ho škoricovým cukrom a premiešame ešte raz.

  4. Znovu ho vložíme do rúry a zapekáme ďalších 10 až 15 minút. Chrumkavý pečený cícer na sladko

Chceš vedieť o každom ďalšom novom recepte?

Prihlás sa k odberu a raz týždenne od nás dostaneš súhrn nových receptov.

Odoberať
30 Páči sa mi Uložiť recept