Čo si predstavíte, keď sa povie Silvester? Ohňostroj, alkohol… chlebíčky? Také tie klasické zo sendvičového chleba, so šunkou, vajíčkom a kyslou uhorkou? Tak presne tie necháme staršej generácii. My vás sériou „Fitness jednohubky“ možno inšpirujeme a predstavíme niečo nové.
Cícer na sladko?! Prosím? Je to tak! A je to obrovská delikatesa. Cícer má skvelú orieškovú chuť a dá sa pripravovať či už na slano, alebo na sladko. Ak máte pochybnosti, skúste ich prekonať a túto chrumkavú mňamku vyskúšajte. A ak máte naplánované podeliť sa, urobte cíceru hneď aspoň dvojnásobok.
1 porcia obsahuje
- 243 kcal
- 28,9 g sacharidov
- 11 g tukov
- 3,8 g bielkovín
Na 1 porciu
- 150 g cícera z konzervy
- 2 g oleja
- 2 g škorice
- 15 g trstinového cukru
Postup
-
Cícer si prepláchneme a osušíme. Dáme ho do zapekacej misy s papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečieme 15 minút.
-
Medzitým si pripravíme škoricový cukor. V mixéri si pomelieme kryštálový cukor, aby bol jemnejší a lepšie sa prichytil na cícer. Cukor potom zmiešame so škoricou.
-
Cícer vytiahneme z rúry, pokvapkáme ho olivovým olejom a premiešame. Posypeme ho škoricovým cukrom a premiešame ešte raz.
-
Znovu ho vložíme do rúry a zapekáme ďalších 10 až 15 minút.