Medvedí cesnak je prvou jarnou bylinou. Pesto z neho je krásne zelené a chuťovo výrazné. Uchovávajte ho v uzatvárateľnom pohári, kde v chladničke vydrží aj pár týždňov.
1 porcia obsahuje
- 569 kcal
- 67 g sacharidov
- 25 g tukov
- 35 g bielkovín
Na 3 porcie
- 50 g medvedieho cesnaku
- 100 g parmezánu
- 50 g kešu orechov
- 250 g ryžových cestovín
- 350 g kuracích pŕs
- 2 lyžice slnečnicových semienok
- 6 lyžíc olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Medvedí cesnak umyte. Mäso nakrájajte na menšie kúsky, osoľte a okoreňte. -
Do menšej nádoby dajte medvedí cesnak, parmezán, orechy, 4 lyžice olivového oleja, soľ, korenie a všetko tyčovým mixérom zmixujte do hladkého pesta.
-
V hlbšej panvici rozohrejte zvyšný olivový olej, opečte na ňom mäso a odstavte.
-
Cestoviny uvarte podľa návodu.
-
Zmiešajte ich s pripraveným pestom, ozdobte ich semienkami, kuracím mäsom a podávajte.
Dobrú chuť!