Cestoviny so sušenými paradajkami sú skvelou voľbou pre rýchly a lahodný obed alebo večeru. Tento recept je jednoduchý, ale plný chutí. Vďaka sušeným paradajkám do jedla dostanete intenzívnu sladkokyslú chuť. Recept navyše môžete prispôsobiť svojim chutiam pridaním ďalších ingrediencií, ako sú olivy, krevety alebo špenát.
1 porcia obsahuje
- 396 kcal
- 23 g sacharidov
- 25 g tukov
- 15 g bielkovín
Na 2 porcie
- 250 g penne
- 40 g sušených paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- čerstvá bazalka
- 40 g parmezánu
- soľ
- čierne korenie
Postup
-
Varte cestoviny podľa návodu na obale, pokiaľ nie sú al dente. Odkvapkajte ich a zatiaľ odložte na stranu.
-
Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a sušené paradajky. Smažte, kým cesnak nezačne voňať a paradajky sa nezahrejú.
-
Pridajte varené cestoviny a premiešajte. Potom posypte nasekanou bazalkou a ochuťte soľou a korením podľa chuti.
-
Podávajte s nastrúhaným parmezánom.