Bang Bang špízy sú ochutené kúsky kuracieho mäsa potreté bang bang domácou omáčkou, ktorá sa skladá zo štyroch ingrediencií – majonézy, sweet chilli omáčky, medu a srirachy. My sme ju ale urobili v odľahčenejšej verzii a majonézu nahradili bielym jogurtom. Výsledok stojí skutočne za to! Mäsko je vďaka bang bang omáčke šťavnaté a navyše ide o jednoduchý a rýchly recept, ktorý si zamilujete. A to ešte viac so začínajúcou sezónou grilovačiek.
1 porcia obsahuje
- 238 kcal
- 14 g sacharidov
- 4 g tukov
- 25 g bielkovín
Na 7 porcií
- 700 g kuracích pŕs
- 300 g bieleho jogurtu
- 2 čajové lyžičky sriracha omáčky
- 70 ml sweet chilli omáčky
- 2 lyžice Vilgain kvetového medu
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajové lyžičky čierneho korenia
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
Postup
-
Kuracie mäso nakrájame na väčšie kocky. -
Mäso zalejeme olivovým olejom a okoreníme mletou paprikou, sušeným cesnakom, čiernym korením a osolíme. Poriadne premiešame, aby sa mäso obalilo zo všetkých strán.
-
V miske zmiešame biely jogurt so sweet chilli omáčkou, srirachou a medom. Polovicu omáčky preložíme do inej misky na servírovanie.
-
Pripravíme si 7 drevených špajdlí. Na každú špajdľu napicháme 4‑5 kusov mäsa.
-
Špízy potrieme zo všetkých strán našou domácou bang bang omáčkou.
-
Pečieme v teplovzdušnej fritéze na 200 °C 13‑15 minút alebo v rúre vyhriatej na 180 °C 20‑25 minút. V polovici pečenia špízy otočíme.
-
Upečené bang bang špízy posypeme čerstvými bylinkami a podávame spoločne s bang bang omáčkou a prílohou podľa chuti.
-
Dobrú chuť!