Grilovačkám ešte zďaleka neodzvonilo, a preto tu máme ďalší tip nielen pre vegetariánov. Hermelín s pevnou kôrkou, ale krémový vo vnútri, je ideálny v kombinácii so sladkými brusnicami. Ako chrumkavý element sme tentoraz zvolili karamelizované vlašské orechy a po ochutnaní skrátka nemáme slov. Vy nám ale do komentára alebo na Instagram dajte rozhodne vedieť, ako vám táto kombinácia chutila.
1 porcia obsahuje 1 hermelín
- 724,5 kcal
- 39 g sacharidov
- 49 g tukov
- 37,6 g bielkovín
Na 4 porcie
- 4 hermelíny
- 100 g vlašských orechov
- 100 g brusnicového kompótu
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- 4 lyžice medu
- 1 citrón
- tymian
Postup
-
Hermelín na oboch stranách potrite olivovým olejom, osoľte a okoreňte podľa chuti.
-
Vlašské orechy nasekajte na menšie kúsky.
-
Na grilovacej panvici alebo na grile opečte hermelín na strednom ohni z oboch strán, kým nebude zlatistý a mäkký (asi 3‑4 minúty z každej strany). Medzitým v malej panvici zahrejte med s citrónovou kôrou a šťavou, pridajte nasekané orechy a mierne opečte.
-
Na tanier položte ugrilovaný hermelín, pridajte orechovú zmes a lyžicu brusnicového kompótu navrch. Odporúčame prihodiť aj vetvičku tymianu.
PS: ak nie ste fanúšikom brusníc, skvele sa hodí použiť akúkoľvek inú obľúbenú marmeládu alebo chutney.
-
A môžete podávať! Perfektne hermelín doplní obľúbený šalát a opečený toastový chlieb.