Tento recept ťa naučí, ako si za pár minút pripraviť výživovo vyvážené jedlo, ktoré nielen zasýti, ale aj poteší chuťové bunky. Krevety ako zdroj kvalitných bielkovín, avokádový dresing bohatý na nenasýtené tuky a minimum sacharidov z neho robia skvelú voľbu aj pre tých, čo sa snažia jesť low carb alebo si strážia postavu. Odporúčame doplniť obľúbeným pečivom, napríklad kváskovým chlebom, a máš perfektný letný obed do práce alebo ľahkú večeru po tréningu. 🥗
1 porcia obsahuje
- 390 kcal
- 6 g sacharidov
- 24 g tukov
- 35 g bielkovín
Na 2 porcie
- 360 g kreviet
- 250 g mixu šalátov
- 10 g parmezánu
- 2 ml ghee v spreji
- soľ
- čierne korenie
- 1 vajíčko uvarené natvrdo
- 140 g avokáda
- 5 ml olivového oleja
- 25 g gréckeho jogurtu
- 10 g parmezánu
- šťava z limetky
- sušený cesnak
- soľ
- čierne korenie
- voda
Postup
-
Začni prípravou dresingu: rozmixuj avokádo, vajcia na tvrdo, jogurt, olej, parmezán a pridaj limetkovú šťavu a korenie podľa chuti. Pokiaľ je potrebné, môžeš zriediť vodou či srvátkou z jogurtu. -
Krevety olúp (alebo kúp už olúpané), umy, osoľ, okoreň a s trochou ghee v spreji krátko orestuj na panvici či na grile.
-
Môžeš podávať! Na tanier daj obľúbené šaláty, restované krevety, dresing a navrch môžeš nasypať ešte trochu parmezánu. Šalát si môžeš vychutnať napríklad s opečeným mini pizza base.
Tak dobrú chuť a ak sa práve chystáš grilovať, odfoť, čo pripravuješ a nezabudni to s nami zdieľať na Instagrame s označením @vilgainrecepty 🔥