Zapečená špargľa s morčacím mäsom

45 min.
Komentáre
Zapečená špargľa s morčacím mäsom

Skorá odroda špargle pochádza z Grécka a neskôr dozrieva aj v západnej Európe. Tiež by sme si ju dokázali vypestovať aj doma. Je to trvácna zelenina, na jednom mieste vydrží aj 15‑20 rokov. Je skvelým zdrojom kyseliny listovej, len 100 g špargle pokryje dennú dávku. Zabraňuje zápalu vzniku močových ciest, tiež je dobré afrodiziakum a omladzuje bunky v tele. 

Nákup použitých surovín pre recept

1 porcia obsahuje

  • 481,5 kcal
  • 7,8 g sacharidov
  • 30 g tukov
  • 44,5 g bielkovín

Na 2 porcie

Postup

  1. Zapečená špargľa s morčacím mäsomDo misky si rozklepeme vajcia, prilejeme mlieko, osolíme, okoreníme čiernym korením a dobre rozmiešame metličkou. 

  2. Do zmesi nastrúhame na hrubo polovicu mozarelly a premiešame.

  3. Môžeme pridať aj cesnak podľa chuti.

  4. Formu si vystriekame kokosovým olejom, uložíme špargľu, ktorej sme odstránili drevnatú časť. Na špargľu rozoberieme morčacie prsia.

  5. Všetko to rovnomerne zalejeme vaječnou zmesou a na vrch nastrúhame zvyšok mozarelly a jemne pozatláčame do medzier. 

  6. Pečieme na 200 °C asi 25 minút do zlatista.

  7. Potom ešte posypeme eidamom a zapečieme ešte 5‑10 min. 

  8. Posypeme pažítkou a môžeme vychutnávať. Dobrú chuť!Zapečená špargľa s morčacím mäsomZapečená špargľa s morčacím mäsom

Použité produkty v recepte

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
Zapečený karfiol so zemiakmi a vajcami

Zapečený karfiol so zemiakmi a vajcami

Zapečené hovädzie tacos s guacamole

Zapečené hovädzie tacos s guacamole

Zapečené tortilly

Zapečené tortilly

Zapečené kuracie prsia s paradajkovou omáčkou a syrom

Zapečené kuracie prsia s paradajkovou omáčkou a syrom

Krémové špargľové rizoto

Krémové špargľové rizoto

Zapečené zemiaky s lososom a špenátom

Zapečené zemiaky s lososom a špenátom

Zapečené papriky plnené mletým mäsom

Zapečené papriky plnené mletým mäsom

Zapečené bataty

Zapečené bataty

Zapečené nachos s hovädzím mäsom

Zapečené nachos s hovädzím mäsom

Zapečený baklažán s mletým mäsom

Zapečený baklažán s mletým mäsom

Zapečená bageta s kuracím mäsom a domácou buffalo omáčkou

Zapečená bageta s kuracím mäsom a domácou buffalo omáčkou

Zapečené plnené batáty s mletým hovädzím mäsom, zeleninou a syrom

Zapečené plnené batáty s mletým hovädzím mäsom, zeleninou a syrom

Zapečené slané palacinky so špenátom a syrom

Zapečené slané palacinky so špenátom a syrom

Zapečené vajcia so šunkou a zeleninou

Zapečené vajcia so šunkou a zeleninou

Melanzane alla parmigiana: taliansky zapečený baklažán

Melanzane alla parmigiana: taliansky zapečený baklažán