Perník je obľúbenou klasikou. My sme ho len trošku ozvláštnili a do cesta sme opäť ukryli sezónnu cuketu. Vďaka nej je tento typicky český múčnik krásne vláčny a plný zeleniny. :D Ak ste sa navyše cukiet zo záhrady nestihli zbaviť, tento recept je ideálny spôsob, ako ich využiť, než sa skazia.
1 porce obsahuje:
- 417 kcal
- 43,3 g sacharidov
- 21,6 g tukov
- 9 g bielkovín
Na 10 porcií
- 350 g cukety
- 350 g celozrnnej špaldovej múky
- 200 g trstinového cukru
- 30 g kakaa
- 200 g olivového oleja
- 200 g mlieka
- 3 vajcia
- 1 kypriaci prášok do perníka
- 2 čajové lyžičky škorice
- práškový cukor
Postup
-
Najskôr si vyšľaháme vajcia s cukrom a olejom.
-
Primiešame nastrúhanú cuketu, múku, kakao, škoricu a kypriaci prášok. Potom prilejeme mlieko, všetko dôkladne premiešame a vzniknuté cesto vlejeme do formy (naša mala rozmery 31 x 11 cm) vyloženej papierom na pečenie.
-
Perník pečieme cca 30 minút na 180 °C. Po vychladnutí ho rozkrájame, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Dobrú chuť!