Perník je obľúbenou klasikou. My sme ho len trošku ozvláštnili a do cesta sme opäť ukryli sezónnu cuketu. Vďaka nej je tento typicky český múčnik krásne vláčny a plný zeleniny. :D
Obsahuje 1 kus zákuska
- 233 kcal
- 28 g sacharidov
- 12 g tukov
- 7 g bielkovín
Ingrediencie
- 350 g cukety
- 350 g celozrnnej špaldovej múky
- 200 g trstinového cukru
- 30 g kakaa
- 200 g olivového oleja
- 200 g mlieka
- 3 vajcia
- 1 kypřící prášek do perníku
- 2 čajové lyžičky škorice
- moučkový cukr
Postup
-
Najskôr si vyšľaháme vajcia s cukrom a olejom.
-
Primiešame nastrúhanú cuketu, múku, kakao, škoricu a kypriaci prášok. Potom prilejeme mlieko, všetko dôkladne premiešame a vzniknuté cesto vlejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
-
Perník pečieme cca 30 minút na 180 °C. Po vychladnutí ho rozkrájame, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Dobrú chuť!