Štóla je tradičný český vianočný pokrm. Krásne vonia vanilkou, je plná mandlí a ovocia. Kokos v štóle príjemne chrumká. Spríjemnite si sviatky touto pochúťkou.
1 porcia obsahuje
- 144 kcal
- 17 g sacharidov
- 4 g tukov
- 6 g bielkovín
Na 20 porcií
- 350 g špaldovej múky
- 250 g polotučného tvarohu
- 40 g trstinového cukru
- 60 g ghee
- 2 vajcia
- 10 g kypriaceho prášku
- 50 g mandlí
- 25 g kokosových chipsov
- 20 g brusníc
- 20 g čerešní
- Vilgain Extra Jam čerešňa
- vanilkový extrakt
- štipka himalájskej soli
- 10 g trstinového práškového cukru
Postup
-
Dno plechu vyložte papierom na pečenie. Rúru si predhrejte na 170 °C. -
Mandle nasekajte nahrubo, sušené ovocie nakrájajte na menšie kúsky, prepustené maslo zahrejte.
-
V hlbšej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a štipku soli.
-
Do väčšej misy dajte cukor, tekuté prepustené maslo, vajcia, tvaroh, pár kvapiek vanilkového extraktu a všetko spoločne prešľahajte.
-
Do zmesi pridajte múku, orechy, ovocie, kokos, mandle a vypracujte vláčne cesto.
-
Z cesta vytvorte štólu, preložte ju na plech a pečte cca 35 minút. Pred vybratím ju skontrolujte špajdľou.
-
Štólu pocukrujte práškovým cukrom a jednotlivé plátky podávajte s čerešňovým džemom.
Dobrú chuť.